FOLLOW US: facebook twitter

Τετραπλασιάστηκαν οι προσφυγές στον Συνήγορο του Καταναλωτή

Ημερομηνία: 04-09-2024 | Συντάκτης:

Την κατάσταση που προκαλεί η ανεξέλεγκτη λειτουργία της αγοράς, με διαρκώς αυξανόμενες προσφυγές πολιτών την τελευταία δεκαετία, αποτυπώνει η ετήσια έκθεση της Ανεξάρτητης Αρχής για το 2023. Η κερδοσκοπία, τα καρτέλ και η ακρίβεια που σαρώνουν το εισόδημα των νοικοκυριών, αποτυπώνονται και στη φετινή έκθεση, αποδεικνύοντας πως όταν μια Αρχή είναι αποτελεσματική, οι πολίτες δεν διστάζουν να προσφύγουν σε αυτή.

«Ο Συνήγορος του Καταναλωτή έχει κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και των προμηθευτών, όχι μόνο ως ένας γρήγορος και αποτελεσματικός φορέας επίλυσης διαφορών, αλλά, πρωτίστως, ως ακέραιος εφαρμοστής της νομοθεσίας προστασίας καταναλωτή», ανέφερε ο Συνήγορος του Καταναλωτή Λευτέρης Ζαγορίτης, παραδίδοντας στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα την ετήσια έκθεση της Αρχής, για τα πεπραγμένα του 2023.

«Απόδειξη της εμπιστοσύνης είναι ο τετραπλασιασμός των υποθέσεων τα χρόνια αυτά. Από 4.372 αναφορές το 2013, φτάσαμε τις 16.709 το 2023 (αύξηση 282%), ενώ η μεγάλη αυξητική πορεία συνεχίζεται και το 2024, όπου το πρώτο οχτάμηνο έχουν υποβληθεί ήδη 12.592 αναφορές, οι οποίες είναι κατά 27,8% περισσότερες από τις αναφορές του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος. Στις αναφορές αυτές περιλαμβάνονται και εκείνες που έχει δεχτεί το -υπό την αρμοδιότητα της Αρχής- Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας, το οποίο μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει χιλιάδες πολίτες να επιλύσουν φιλικά τις διασυνοριακές διαφορές τους με Ευρωπαίους προμηθευτές», ανέφερε ο Συνήγορος του Καταναλωτή.

Πηγή: http://www.efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot