FOLLOW US: facebook twitter

Τετράδα ληστών «χτυπούσε» ξημερώματα στη Βάρδα – Σημαντική υπόθεση εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ήλιδας

Ημερομηνία: 18-07-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τρεις ληστείες και μια κλοπή σε σπίτια στη Βάρδα εξιχνίασαν μετά από μεθοδική έρευνα οι αστυνομικοί του Τμήματος  Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για ληστεία και κλοπή σε βάρος τεσσάρων ανδρών, ηλικίας 30,31, 32 και 36 ετών, τα πλήρη στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Οι δράστες από τις 30 Σεπτεμβρίου ως την 1η Δεκεμβρίου του 2018, ενεργώντας από κοινού με έναν τουλάχιστον ακόμα άγνωστο συνεργό τους, σε περιοχές της Βάρδας, εφαρμόζοντας συγκεκριμένη μέθοδο και με διαφορετική σε κάθε περίπτωση σύνθεση, διέπραξαν τρεις ληστείες.

Στις 30 Σεπτεμβρίου τα ξημερώματα, δύο εκ των δραστών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, εισήλθαν σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας και αφού την ακινητοποίησαν, αφαίρεσαν 100 ευρώ και κοσμήματα αξίας 300 ευρώ. Στις 29 Οκτωβρίου του ίδιου μήνα, τα ξημερώματα, τρεις εκ των δραστών, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, φορώντας κουκούλες, μπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας, που διέμενε μαζί με τον 44χρονο γιο της και αφού αρχικά ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας τον 44χρονο, ερεύνησαν τους χώρους της οικίας. Στη συνέχεια, αφού αντιλήφθηκαν την παρουσία της ηλικιωμένης στο σπίτι, της άσκησαν σωματική βία και της αφαίρεσαν τα κοσμήματα που φορούσε.

Στις 18 Νοεμβρίου, ξανά ξημερώματα, τρεις εκ των δραστών, με καλυμμένα πρόσωπα, φορώντας κουκούλες, ξαναμπήκαν σε σπίτι ηλικιωμένης ημεδαπής και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, την ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν 460 ευρώ.

Επιπλέον οι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 01-11-2018 έως 01-12-2018, αφαίρεσαν από κατοικία, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ρουχισμού, τρόφιμα, καλλυντικά και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ. Αμέσως μετά τις διαπράξεις των ληστειών και πριν φύγουν από τις οικίες, έκοβαν τα καλώδια σύνδεσης τηλεφώνου για να μην μπορούν οι παθόντες να ενημερώσουν τις Αρχές.

Κατά τις έρευνες των αστυνομικών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μια τηλεόραση και ένας αφυγραντήρας, που ήταν μέρος των κλοπιμαίων από την τελευταία περίπτωση. Από τον έλεγχο των στοιχείων των δραστών προέκυψε ότι έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοιες υποθέσεις. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των δραστών, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος