FOLLOW US: facebook twitter

Τέσσερις γεωτρήσεις στη Ζαχάρω-Το φαινόμενο της λειψυδρίας θέλει να αντιμετωπίσει ο δήμος

Ημερομηνία: 13-09-2024 | Συντάκτης:


Το φαινόμενο της λειψυδρίας θέλει να αντιμετωπίσει η δημοτική αρχή Ζαχάρως, για αυτό και η ΔΕΥΑ αποφάσισε να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση στο Υπουργείο Εσωτερικών και το Ταμειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης  για την εκτέλεση Εργασιών, ύψους περίπου 150.000 ευρώ.

Όπως ανέφερε σε πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΖ ο πρόεδρος Χρήστος Πλιάγκος, θα υποβληθεί πρόταση για ανόρυξη νέων γεωτρήσεων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων, με στόχο να εντοπιστούν και να αξιοποιηθούν νέες πηγές και να αυξηθούν τα διαθέσιμα αποθέματα.

Συγκεκριμένα θα γίνει νέα γεώτρηση στην θέση Γιόλακα Γιαννιτσοχώρου, στους Ανω Ταξιάρχες στην θέση Μπίνακα, στο  Ανήλιο στην θέση Ποταμιά . Επίσης θα γίνει  αναβάθμιση σε μία γεώτρηση στην ΔΕ Ζαχάρως  στην περιοχή Γ ΜΟΜΑ.

Η υποβολή  πρότασης  για την πρόσκληση εγκρίθηκε ομόφωνα από το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης.

Στόχος του δήμου είναι να ενισχύσει τα διαθέσιμα αποθέματα νερού, προκειμένου να αντιμετωπίσει μελλοντικά πιθανά προβλήματα ύδρευσης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι επισκέπτες αυξάνουν τον πληθυσμό και την κατανάλωση, καθώς η πολύμηνη ανομβρία έχει μειώσει αισθητά την ποσότητα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot