FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στο «πάμε και όπου βγει» για την Παθολογική

Ημερομηνία: 22-03-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Κοινωνία, Νέα, Υγεία

Την αναστολή λειτουργίας της ζητά ο μοναδικός γιατρός της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πύργου

  • «Η πιθανότητα παράλειψης και ιατρικού λάθους, πλέον είναι μέγιστη και η λειτουργία της Παθολογικής κλινικής κρίνεται: ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ» υποστηρίζει ο αναπληρωτής Συντονιστής Διευθυντής αιτούμενος την άμεση αναστολή της κλινικής
  • «Ήταν θέμα χρόνου να ζητηθεί η αναστολή» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Γιάννης Γεωργίου

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr

Το ότι η λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου, που για περισσότερα από δυο χρόνια μετά τις παραιτήσεις των ιατρών της, λειτουργεί με δανεικούς γιατρούς από την Πάτρα και την Τρίπολη γεγονός επικίνδυνο για την περίθαλψη των δεκάδων καθημερινά ασθενών της, είναι γνωστόν τοις πάσι. Οι κατά καιρούς προκηρύξεις- στάχτη στα μάτια- χωρίς τα απαιτούμενα κίνητρα που επιμόνως ζητούν οι αρχές του τόπου, ο Ιατρικός Σύλλογος και τα συνδικαλιστικά όργανα γιατρών και εργαζομένων, αποβαίνουν άγονες και Υπουργείο Υγείας και 6η ΥΠΕ αρέσκονται σε υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ότι το Νοσοκομείο Πύργου δε θα μείνει ακάλυπτο, συνεχίζοντας τον εύκολο – για αυτούς- δρόμο των μετακινήσεων και κυρίως της… σιωπής, γιατί αν σταματήσουμε να μιλάμε για το πρόβλημα, αν η επισφαλής λειτουργία της Παθολογικής πάψει να «παίζει» στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, τότε μπορούν να συνεχίζουν να λειτουργούν στον «αυτόματο» και με το «πάμε και όπου βγει», μέχρι το εγκληματικό αυτό λάθος να στοιχίσει ζωές…

Αίτημα άμεσης αναστολής λειτουργίας

Εδώ και ένα μήνα και πλέον, από τις 13 Φεβρουαρίου, ο Συντονιστής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια οπότε στην Παθολογική προσφέρει της υπηρεσίες του, μόνον ένας μόνιμος γιατρός Παθολόγος, Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όμως, που σημαίνει διαφορετικό επιστημονικό αντικείμενο από αυτό της εσωτερικής Παθολογίας σε Νοσοκομείο (ο οποίος έχει μετακινηθεί από το Κ.Υ. Ανδρίτσαινας που είναι η οργανική του θέση, από το Μάρτιο του 2020 εξαντλώντας και το όριο μετακίνησης (ένα έτος) σύμφωνα με τον δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα νόμος 4440/16 άρθρο 12).

Ο γιατρός αυτός, ως εντελλόμενος αναπληρωτής συντονιστής παθολογικής κλινικής μπροστά στο αδιέξοδο που έχει βρεθεί, κατέθεσε αίτημα αναστολής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου υποστηρίζοντας ότι είναι αδύνατη η λειτουργία της με μόνο έναν γιατρό (τον ίδιο) και με μετακινήσεις ιατρών Παθολόγων για εφημερίες (κάποιοι εκ των οποίων είναι γιατροί Πρωτοβάθμιας φροντίδας όπως ο ίδιος) από όμορους Νομούς, οι οποίοι όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «αδυνατούν (ως είναι φυσικό, χωρίς καθημερινή παρουσία) να γνωρίζουν πλήρως τους ασθενείς της Παθολογικής κλινικής».

«Η πιθανότητα παράλειψης και ιατρικού λάθους, πλέον είναι μέγιστη και η λειτουργία της παθολογικής κλινικής κρίνεται: ΜΗ ΑΣΦΑΛΗΣ. Ως εκ τούτου αιτούμαι την άμεση αναστολή λειτουργίας της παθολογικής κλινικής Πύργου και τη λειτουργία μόνο του ΤΕΠ παθολογικού και της βραχείας νοσηλείας. Αυτό έως ότου επανδρωθεί με ικανό αριθμό εσωτερικών παθολόγων -τουλάχιστον 4- τέσσερις-η κλινική ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και ανάγκες των ασθενών». Μάλιστα, για να δείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης, αναφέρει και ένα περιστατικό ως παράδειγμα που του συνέβη προ ημερών όταν μετά από 3 ενεργείς 24ωρες εφημερίες ανά 2η μέρα (Σάββατο, Δευτέρα, Τετάρτη) είχε ξεχάσει τελείως τις ιατρικές οδηγίες που είχε δώσει πριν λίγες ώρες, σε ασθενή της παθολογικής και του τις υπενθύμισαν η … νοσηλεύτρια και η… συγγενής του ασθενούς με κατανόηση!

Την αναφορά- αίτημα αναστολής, ο συγκεκριμένος ιατρός, την κατέθεσε προς την Γενική Διεύθυνση υπηρεσιών Υγείας-Υπουργείο Υγείας, το Κέντρο επιχειρήσεων υγείας-ΕΚΑΒ, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια, τη Διοίκηση Γενικού νοσοκομείου Πύργου, την Διευθύντρια ιατρικής υπηρεσίας, την Ένωση νοσοκομειακών γιατρών Πύργου και τον Σύλλογο Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου ενώ την κοινοποιεί στο Γραφείο Υπουργού Υγείας, τον Γραμματέα Υπουργείου Υγείας, τον Ιατρικό σύλλογο Πύργου Ολυμπίας, την Γραμματεία Αρείου Πάγου και την ΟΕΝΓΕ.

«Ήταν θέμα χρόνου…»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Πύργου, Γιάννης Γεωργίου με δηλώσεις του στην «Πρωινή» επισήμανε ότι το αίτημα αναστολής της Παθολογικής κλινικής δε του προκαλεί καμία απολύτως εντύπωση. «Καμία εντύπωση δε μας προκαλεί το αίτημα αναστολής της Παθολογικής καθώς για περισσότερα από δυο χρόνια λειτουργεί στο κόκκινο. Ήταν θέμα χρόνου, οι γιατροί που έχουν στηρίξει τη λειτουργία της με κόπους και προσωπικές θυσίες, να μην αντέξουν άλλο τη στιγμή μάλιστα που η αδιαφορία του Υπουργείου Υγείας συνεχίζεται. Όλα τα αιτήματα μας, τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει στο κενό. Διαρκώς προκηρύσσονται θέσεις αλλά χωρίς τα απαιτούμενα κίνητρα καταλήγουν άγονες και απορούμε τι θα αλλάξει σε κάθε νέα προκήρυξη που ανακοινώνουν με τα ίδια χαρακτηριστικά. Μας κοροϊδεύουν! Εμείς απαιτούμε στελέχωση όλων των τμημάτων του Νοσοκομείου Πύργου και κυρίως της Παθολογικής με μόνιμους γιατρούς και για να γίνει αυτό πρέπει το Υπουργείο Υγείας να ανοίξει θέσεις με κίνητρα!».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος