FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος στο δώρο Πάσχα

Ημερομηνία: 13-03-2024 | Συντάκτης:

Τα δημοσιονομικά περιθώρια επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός για την μη καταβολή του επιδόματος

Τέλος στα σενάρια για καταβολή επιδόματος Πάσχα στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες έβαλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Διαψεύδοντας τη σχετική φημολογία που είχε αναπτυχθεί το τελευταίο διάστημα και επικαλούμενος τα δημοσιονομικά περιθώρια ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα εφαρμοστεί το εν λόγω μέτρο στήριξης χαμηλοσυνταξιούχων, ανέργων κτλ.

Η μόνιμη επωδός της κυβέρνησης όταν ανοίγει η συζήτηση για πρόσθετα μέτρα στήριξης, αποτελεί ο δημοσιονομικός χώρος και τα περιθώρια που υπάρχουν. Τόσο στην περίπτωση νέων παροχών προς τους αγρότες όσο και τώρα με το επίδομα Πάσχα, για το οποίο το οικονομικό επιτελείο άφηνε ανοικτό «παράθυρο», δεν υπάρχουν δημοσιονομικά περιθώρια, σύμφωνα με την κυβέρνηση. «Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα. Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος υποστήριξε ότι  η αντιμετώπιση της ακρίβειας θα επέλθει με αύξηση των μισθών. 

Προς αυτή την κατεύθυνση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστό ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού που θα ανακοινωθεί στα μέσα Μαρτίου και θα τεθεί από 1η Απρίλιου θα είναι πάνω από 800 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος