FOLLOW US: facebook twitter

Τέλος Μαρτίου η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ

Ημερομηνία: 24-03-2021 | Συντάκτης:

Την τελευταία μέρα του Μαρτίου, θα γίνει η καταβολή των επιδομάτων από τον ΟΠΕΚΑ. Συγκεκριμένα θα καταβληθούν το επίδομα γέννησης, το Επίδομα Ενοικίου, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων υπερηλίκων, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (π. ΚΕΑ), τα Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Επίδομα Ομογενών, το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων και η “Σύνταξη Υπερηλίκων του ν. 1296/1982” και το επίδομα παιδιού Α21.

Επίδομα παιδιού

Την πρώτη δίμηνη δόση Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021 θα πληρωθούν 31 Μαρτίου οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιού.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού, παρόλο που δεν έχουν υποβάλλει τη φετινή δήλωση φορολογίας εισοδήματος του φορολογικού έτους 2020 (έντυπο Ε1), θα μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση Α21 στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου ΟΠΕΚΑ, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet.

Επίδομα γέννας

Το επίδομα καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ. Η πρώτη δόση καταβάλλεται τον επόμενο μήνα από την γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η δεύτερη δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού.

Έτσι όσοι πληρωθούν στις 31 Μαρτίου την πρώτη δόση θα πληρωθούν την δεύτερη δόση στις 30 Ιουλίου 2021.

Η αίτηση υποβάλλεται εντός προθεσμίας τριών μηνών από τη γέννηση του παιδιού.

Επίδομα ενοικίου – Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Στις 31 Μαρτίου θα πληρωθούν οι δικαιούχοι του επιδόματος στέγασης και του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενώ στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τη διάδοση του κορωνοϊού έχει παραταθεί αυτοδίκαια για τρεις μήνες η καταβολή του Επιδόματος Ενοικίου.

Ειδικότερα παρατείνεται κατά τρεις μήνες η ισχύς των εγκριτικών αποφάσεων του επιδόματος οι οποίες υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να υποβληθούν κατά τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο του 2021.

Προνοιακά επιδόματα

Ο ΟΠΕΚΑ καταβάλλει εννέα παροχές και προγράμματα που απευθύνονται σε άτομα με αναπηρία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος