FOLLOW US: facebook twitter

“Τέλος κρουαζιέρας” στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 17-09-2024 | Συντάκτης:

-Στα 5€ για το διάστημα Ιουνίου-Σεπτεμβρίου

Nέο “τέλος κρουαζιέρας” για τους επιβάτες που θα αποβιβάζονται σε ελληνικά λιμάνια, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε για την εξειδίκευση των μέτρων στήριξης της επιχειρηματικότητας.

Σε ό,τι αφορά κοσμικά νησιά που προσελκύουν τους περισσότερους τουρίστες, Σαντορίνη και Μύκονο το τέλος θα είναι αρκετά πιο ακριβό σε σχέση με τα υπόλοιπα λιμάνια, όπως το Κατάκολο, στο οποίο θα επιβληθεί τέλος 5 ευρώ.

«Επιβάλλεται τέλος κρουαζιέρας ανά επιβάτη που αποβιβάζεται στα λιμάνια της Μυκόνου και της Σαντορίνης ύψους 20 ευρώ και στα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας 5 ευρώ για το διάστημα από 1η Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου, μειωμένο κατά 40% ήτοι 12 ευρώ και 3 ευρώ για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Οκτώβριο και 80% τους μήνες Νοέμβριο έως Μάρτιο ή 4 ευρώ και ένα ευρώ.Το ετήσιο έσοδο υπολογίζεται σε 50 εκατ. ευρώ. Το έσοδα θα δίνονται κατά το ένα τρίτο στους δήμους, κατά ένα τρίτο στο υπουργείο Ναυτιλίας και κατά ένα τρίτο στο υπουργείο Τουρισμού», ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη.

Μέρος του εσόδου αυτού θα εγγράφεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Τουρισμού με σκοπό την βελτίωση των τουριστικών υποδομών για την ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της χώρας. Επιπλέον το υπουργείο Τουρισμού, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία – επεξεργάζεται ένα σχέδιο ρυθμίσεων και δράσεων για τη συνολική διαχείριση της κρουαζιέρας στην χώρα μας.

Συνοπτικά, το εν λόγω μέτρο, όπως είπε η Ολγα Κεφαλογιάννη στοχεύει στα εξής:

– Στην ανάπτυξη του homeporting

– Την ανάπτυξη υποδομών στους λιμένες για την ορθή διαχείριση τόσο του berthallocation, όσο και για τον έλεγχο των ροών στην ξηρά.

– Σε κίνητρα για την προσέλκυση μικρότερων πλοίων, με επιβάτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου- Καθώς επίσης και μία ολοκληρωμένη μελέτη για τη αξιολόγηση της συμβολής της κρουαζιέρας στην οικονομία και του αποτυπώματος για τις τοπικές κοινωνίες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot