Τέλος εποχής με λουκέτο σε δύο εργοστάσια πολυεθνικής στην Ελλάδα
Νέο λουκέτο σε δύο εργοστάσια στην Ελλάδα. Η πορεία της εταιρείας και η τύχη των εργαζομένων.
Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι από το λουκέτο στη υαλουργία Γιούλα, η Sonoco Hellas ανακοίνωσε στους 98 εργαζοµένους της ότι κλείνει τα δύο εργοστάσιά της στην Ελλάδα, σε Θεσσαλονίκη και Κιλκίς, όπως γράφει σήμερα το Dnews.gr στη στήλη «Πληροφοριοδότης».
Το λουκέτο στη χαρτοποιία Sonoco Hellas που είναι θυγατρική της αμερικανικής Sonoco που παγκοσμίως τζιράρει πάνω από 7,3 δισ. δολάρια και διαθέτει πάνω από 300 παραγωγικές μονάδες σε όλο τον κόσμο και απασχολεί περί τους 22.000 εργαζομένους θα μπει την 1η Ιουνίου
Η Conitex Sonoco Ελλάς δραστηριοποιείται στον χώρο της χάρτινης συσκευασίας από το 1976 ως ΕΒΙΕΝ Α.Ε., ενώ το 1998 εξαγοράστηκε από την Conitex Sonoco η οποία εδώ και 25 χρόνια παρέχει υπηρεσίες στο χώρο του χαρτιού και της χάρτινης συσκευασίας με εργοστάσια παραγωγής στις ΗΠΑ, Μεξικό, Ινδία, Ινδονησία, Κίνα, Ταιβάν, Ισπανία, και Ελλάδα.
Από το 2007 η Conitex Sonoco επέκτεινε τις δραστηριότητες μπαίνοντας στο χώρο της εύκαμπτης συσκευασίας.
Το 2012 προχώρησε στην εξαγορά της Αμερικανικής BULK SAK International, στοχεύοντας σε εξειδικευμένα big bags για προϊόντα υψηλών απαιτήσεων όπως φάρμακα, τρόφιμα και χημικά.
Το λουκέτο στην Sonoco Hellas που και αυτή με τη σειρά της επικαλείται υψηλό κόστος παραγωγής (;) έρχεται μετά το λουκέτο στην υαλουργία Γιούλα και τα περσινά λουκέτα σε Tupperware, Reckitt Benckiser και των µονάδων παραγωγής της Crown Can Hellas σε Πάτρα και Κόρινθο.
Το λουκέτο στην υαλουργία Γιούλα
Σε επίσημη ανακοίνωση προέβη η BA Glass Υαλουργία Α.Ε., σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνει την απόφασή της να σταματήσει την παραγωγική της δραστηριότητα στο εργοστάσιο «Γιούλα» της στο Αιγάλεω, με ισχύ από τα τέλη Μαρτίου.
Η εταιρεία επισημαίνει πως «αυτή η δύσκολη απόφαση είναι αποτέλεσμα των τρεχουσών συνθηκών της αγοράς στη βιομηχανία γυαλιού». Και συμπληρώνει στην ανακοίνωσή της πως «τους τελευταίους μήνες η αγορά της υαλουργίας παρουσίασε αισθητή μείωση της ζήτησης, που οδήγησε σε αντίστοιχη μείωση των πωλήσεων.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω από τη σημαντική αύξηση των αποθεμάτων που δημιουργήθηκαν, προκαλώντας την ανάγκη διακοπής ορισμένων γραμμών παραγωγής. Παρά τις προσπάθειες προσαρμογής σε αυτές τις προκλήσεις, η επίμονη έλλειψη ζήτησης, σε συνδυασμό με το συνεχώς αυξανόμενο κόστος αποθήκευσης και την περιορισμένη διαθεσιμότητα αποθηκευτικού χώρου, οδήγησαν δυστυχώς στην απόφαση της παύσης της παραγωγικής διαδικασίας στο εργοστάσιο της εταιρείας».
Αναφορικά με την προοπτική της εταιρείας στην ανακοίνωσή της η BA Glass Υαλουργία Α.Ε., επισημαίνει πως «περαιτέρω, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής περιόδου και προκειμένου να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πελάτες μας, ενοποιούμε τις παραγωγικές μας δραστηριότητες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της αγοράς και μετριάζουμε τις τυχόν επιπτώσεις στους πελάτες μας, διατηρώντας την εμπορική μας δραστηριότητα στην Ελλάδα».
Πηγή: Dnews.gr