FOLLOW US: facebook twitter

Τελικός Conference League: Αλλαγές σε ΗΣΑΠ και τραμ, πώς θα μετακινηθούν οι οπαδοί

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Ελλάδα, Νέα

-Κόκκινα, μπλε και λευκά εισιτήρια

Σε φρούριο μετατρέπεται η Αθήνα και ειδικότερα οι περιοχές γύρω από τη Νέα Φιλαδέλφεια και την OPAP Arena, στην οποία θα διεξαχθεί ο τελικός του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Φιορεντίνα, με την ΕΛ.ΑΣ. να ανακοινώνει τον τρόπο μετάβασης των φιλάθλων στο γήπεδο.

Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου στην ενημέρωση σχετικά με τη μετακίνηση προς και από το γήπεδο ενόψει του τελικού του Conference League, οι οπαδοί των δύο ομάδων, οι ουδέτεροι φίλαθλοι, καθώς και οι αποστολές των ομάδων, των διαιτητών και των VIP προσκεκλημένων της UEFA θα ακολουθήσουν συγκεκριμένα δρομολόγια για τη μετάβασή τους στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Με τον ΗΣΑΠ οι οπαδοί του Ολυμπιακού, με λεωφορεία της Φιορεντίνα

Για την οργανωμένη μετακίνηση των οπαδών Ολυμπιακού και Φιορεντίνα θα δημιουργηθούν δύο fan meeting points: ένα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τους οπαδούς των Πειραιωτών και ένα ΟΑΚΑ για τους Ιταλούς.

Η μετακίνηση των οπαδών με τα κόκκινα εισιτήρια

Χθες, σε επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ασφαλή μετακίνηση των οπαδών και των φιλάθλων της ομάδας για το βράδυ του τελικού, παρέθετε αναλυτικά όσα θα πρέπει να γνωρίζουν οι φίλαθλοι.

Σήμερα και από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποιήθηκε ο σχεδιασμός μετακίνησης όλων των φιλάθλων. Όπως είπε η κυρία Δημογλίδου για τους οπαδούς του Ολυμπιακού, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα κόκκινα εισιτήρια, θα δημιουργηθεί fan meeting point στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.). Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, που θα λειτουργήσουν αποκλειστικά γι’ αυτόν τον σκοπό από τον σταθμό Φάληρο μέχρι τον σταθμό Περισσός, από τις 6:30 το απόγευμα της ημέρας του τελικού.

Σημειώνεται πως οι συρμοί δεν θα κάνουν καμία στάση και κανένας άλλος επιβάτης δεν θα μπορεί να επιβιβαστεί. Αφού οι συρμοί θα έχουν φτάσει στη στάση Περισσός, στη συνέχεια οι φίλαθλοι θα κινηθούν πεζή προς το γήπεδο διανύοντας τη μικρότερη δυνατή απόσταση, συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Η μετακίνηση των «Ιταλών» με τα μπλε εισιτήρια

Η μετακίνηση των φιλάθλων της Φιορεντίνα, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα μπλε εισιτήρια, θα γίνει από το ΟΑΚΑ και με λεωφορεία του ΟΣΥ, τα οποία, όπως και στην περίπτωση των τρένων, θα έχουν παραχωρηθεί για αυτόν τον λόγο.

Όπως ανακοίνωσε η κυρία Δημογλίδου, στο ΟΑΚΑ θα δημιουργηθεί το fan meetingpoint για τους οπαδούς των «βιόλα» και από εκεί θα πραγματοποιηθεί συντεταγμένα και συνοδεία αστυνομικής δύναμης η μετακίνησή τους προς την OPAP Arena.

Ποιοι έχουν λευκά εισιτήρια

Όσον αφορά τους ουδέτερους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί τα λευκά εισιτήρια, θα εξυπηρετηθούν από τους σταθμούς Ειρήνη και Θησείο του ΗΣΑΠ με κατεύθυνση, χωρίς ενδιάμεση στάση, προς τον σταθμό Περισσό.

Σημειώνεται πως υπάρχει ειδική μέριμνα για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα, έχει προβλεφθεί από τη διοργανώτρια αρχή UEFA να διατεθούν minivans της UEFA με σχετικές σημάνσεις.

Για την είσοδό τους στον συρμό, οι φίλαθλοι θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο.

Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ και του τραμ

Η Γραμμή 1 του μετρό «Κηφισιά – Πειραιάς» θα λειτουργήσει για το επιβατικό κοινό από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 5 το απόγευμα, καθώς από τις 6 το απόγευμα θα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο για τη μετακίνηση φιλάθλων.

Αναλυτικά, οι τελευταίοι συρμοί για τους επιβάτες θα αναχωρήσουν:

  • από τους τερματικούς σταθμούς «Κηφισιά» και «Πειραιάς» στις 17:00,
  • από «Μοναστηράκι» προς «Κηφισιά» στις 17:16:30 και προς Πειραιά στις 17:34:30,
  • από «Αττική» προς «Κηφισιά» στις 17:24 και προς «Πειραιά» στις 17:27,
  • από «Ομόνοια» προς «Κηφισιά» στις 17:19 και προς «Πειραιά» στις 17:32.

Τα δρομολόγια στη Γραμμή 7 του Τραμ «Καλαμάκι – Αγ. Τριάδα Πειραιά» από τις 11 το πρωί και μέχρι νεωτέρας θα έχουν τερματικό σταθμό τη στάση «Νέο Φάληρο» και θα διεξάγονται στο τμήμα «Καλαμάκι – Νέο Φάληρο – Καλαμάκι».

Αντίθετα, οι γραμμές 2 & 3 του μετρό θα λειτουργήσουν κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η ΕΛ.ΑΣ. απευθύνει έκκληση στους οδηγούς για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς και λεωφόρους, κατά το αναφερόμενο χρονικό διάστημα, και να ακολουθούν τα σήματα και τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων, ώστε αυτή η σημαντική για τη χώρα μας αθλητική εκδήλωση να διεξαχθεί ομαλά και με ασφάλεια.

Πηγή: iefimerida.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος