FOLLOW US: facebook twitter

Τελικά ήταν έγκλημα στην Εφύρα…

Ημερομηνία: 19-07-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Slide, Ηλεία, Κοινωνία

– Ποινική δίωξη στον μεγαλύτερο αδελφό του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας για ανθρωποκτονία από πρόθεση

– Πώς εξιχνίασε την υπόθεση η Ασφάλεια Αμαλιάδας, επιβεβαιώνοντας πλήρως το πρόσφατο ρεπορτάζ της «Πρωινής» για το ιατροδικαστικό πόρισμα

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


«Τo πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν το τελευταίο κομμάτι του παζλ της υπόθεσης. Είχαμε την προφορική ενημέρωση για τα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων, μόλις όμως παραλάβαμε τη γραπτή αναφορά, αποκτήσαμε ολοκληρωμένη την εικόνα. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων έδειξαν ότι αποκλείστηκε η περίπτωση της αυτοκτονίας και, σε συνδυασμό με τις αντιφατικές καταθέσεις που έχουμε συλλέξει από τα εμπλεκόμενα άτομα, αποκλείστηκε και η περίπτωση της ληστείας. Άλλωστε δεν προέκυψε παρουσία άλλου ατόμου ή ατόμων στον χώρο από την ανάλυση των αποτυπωμάτων, ενώ δεν υπήρξαν και πληροφορίες για διαφορές του θύματος με άλλα πρόσωπα όσο ήταν εν ζωή. Επίσης δεν έλειπαν τιμαλφή ή άλλα αντικείμενα αξίας που θα μπορούσαν να κλαπούν. Με την αξιολόγηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων και πληροφορίων καταλήξαμε στη εκδοχή της ανθρωποκτονίας από στενό συγγενικό του πρόσωπο».

Με αυτά τα λόγια στην «Πρωινή» επιβεβαιώνει έγκυρη αστυνομική πηγή το πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων του 68χρονου Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην ΕφύραΠηνείας στις 19 Σεπτεμβρίου του 2022, τα οποία ενίσχυαν την εκδοχή της ανθρωποκτονίας, με φερόμενο δράστη τον μεγαλύτερο αδελφό του θύματος (Α.Α.)

Το ιατροδικαστικό πόρισμα ήταν σαφές και δεν άφηνε περιθώρια παρερμηνειών:  Βρέθηκαν παυσίπονα και αντικαταθλιπτικές φαρμακευτικές ουσίες σε «θεραπευτικές συγκεντρώσεις», δηλαδή σε επίπεδα που αντιστοιχούσαν στη συνιστώμενη ημερήσια δόση, άρα δεν είχαμε να κάνουμε με άνθρωπο που ήταν κοντά στην αυτοχειρία.

«Τα δύο αντικαταθλιπτικά φάρμακα σε θεραπευτική συγκέντρωση καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη και λιγότερο πιθανή την εκδοχή της αυτοχειρίας. Εάν αυτά τα φάρμακα ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα ή σε πολύ υψηλά, θα ήταν διαφορετικά. Το ότι βρέθηκαν όμως στη συγκέντρωση που θεωρητικά αντιστοιχεί στη θεραπεία,οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο για άνθρωπο που ήταν κοντά στο επιχειρήσει να βάλει τέλος στη ζωή του», τονίστηκε χαρακτηριστικά από έγκυρη πηγή.

Μόλις προστέθηκε και αυτό το στοιχείο στην υπόθεση, οι αστυνομικοί του Τμήματος
Ασφάλειας Ήλιδας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης
Ασφάλειας Πατρών, είχαν φτάσει πλέον ένα βήμα πριν από την επίλυση του γρίφου. Αξιοποίησαν όλα τα ευρήματααπό τον τόπο του εγκλήματος, τα συνδύασαν με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεωντης Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και, αξιολογώντας τις μαρτυρικές καταθέσεις με ειδικές ανακριτικές τεχνικές, κατέληξαν στο ότι πρόκειται για εκούσια ανθρωποκτονία  από πρόσωπο του ευρύτερου οικογενειακού του περιβάλλοντος, καθώς από την έρευνα των αστυνομικώνταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία του.

Εις βάρος του αδελφού του θύματος σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα
δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, η οποία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και η υπόθεση είναι στο στάδιο της Ανάκρισης. Αξίζει να επισημανθεί πως ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή στις καταθέσεις του.

Το χρονικό της υπόθεσης

Αργά το βράδυ της 19ης Σεπτεμβρίου, ο 68χρονος Μπάμπης εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στην Εφύρα, με πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι του και στα χέρια του. Κατά την διενέργεια αυτοψίας στον τόπο του εγκλήματος δεν διαπιστώθηκαν ίχνη διάρρηξης, έρευνας ή αναστάτωσης του σπιτιού του
θύματος, κάτι που εξαρχής οδήγησε τους αστυνομικούς στην εκδοχή του φόνου, αφού τα αίματα είχαν καθαριστεί από τον αδελφό του, ο οποίος δεν ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ.

Από την Ιατροδικαστική Έκθεση Νεκροψίας Νεκροτομίας που διενήργησε ο Ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης, διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος δέχθηκε πάνω από 40 χτυπήματαστο κεφάλι, πάνω στο οποίο εντοπίστηκε και ένα μικρό κομμάτι ξύλου, «με θλον και τέμνον όργανο»που δεν βρέθηκε ποτέ.

Από τα χτυπήματα προκλήθηκαν πολλαπλές κακώσεις, ενώ στα χέρια του το θύμα έφερε τραύματα άμυνας, κάτι που δείχνει ότι ο άτυχος Μπάμπης είχε βάλει τα χέρια του στο πρόσωπο για να αμυνθεί, αφού ίχνη πάλης δεν βρέθηκαν. Ο θάνατός του, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, προήλθε από αιμορραγία σε δεύτερο χρόνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot