FOLLOW US: facebook twitter

Τελευταίο Ημερολόγιο Καραντίνας: Φτου ξελεφτεριά-Zoro the greek!

Ημερομηνία: 03-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”110946″ img_size=”full”][vc_column_text]Γράφει η “έγκλειστη”

-Αγαπητοί μου συνέγκλειστοι από σήμερα θα πάψουμε να αποκαλούμε έτσι ο ένας τον άλλον γιατί δεν θα είμαστε πια έγκλειστοι και άρα τέλος και το Ημερολόγιο καραντίνας! Μάλλον θα το πω Ημερολόγιο εξόδου! Φτου ξελεφτεριά που λέγαμε λοιπόν όταν ήμασταν παιδιά μόνο που ούτε εντελώς λέφτεροι θα είμαστε, μασκοφόροι και γαντοφόροι εφεξής ! Ζητω οι νέοι… Ζορό!  Στρατιωτάκια ακούνητα, αμίλητα  και φοβισμένα τουλάχιστον τις πρώτες μέρες, θα περιεργαζόμαστε τον διπλανό μας και στο πρόσωπο του θα βλέπουμε με καχυποψία  τον εν δυνάμει φορέα του κορονοϊού!

-Δεν μπορώ βεβαίως να προβλέψω πώς θα διαχειριστούμε την νέα αυτή κατάσταση που μόνο κανονικότητα δεν είναι!

-Κι οι αγκαλιές και τα φιλιά θα αργήσουνε θαρρώ κι αυτά να ΄ρθούνε όσο και να τα λαχταρούμε, γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι στις 3 Μάη ήμασταν  κλειδωμένοι μέσα και σε μια μόνο μέρα θα ξεχυθούμε στους δρόμους και θα αρχίσουμε να φιλιόμαστε! Χαίρομαι όμως που δεν θα έχω πια ανάγκη το…  μήνυμα για να κυκλοφορήσω έξω και τον αστυνόμο στη δίπλα γωνία να περιμένει με το μπλοκάκι να μου κόψει το 150άρι!

-Βέβαια από την αστυνόμευση δεν θα απαλλαγούμε, γιατί απλώς θα αλλάξει το… αντικείμενο του ελέγχου και το πρόστιμα θα μετονομαστεί σε παράβαση για… μάσκα! Ωιμέ!! Τα κρατικά ταμεία να γεμίζουνε και για το χαράτσι μπορούμε να κάνουμε πολλά βαφτίσια!

-Από χθες λοιπόν οι πιο πολλοί αρχίζουνε να ράβουνε… μάσκες! Πώς κάνανε στην κατοχή οι γυναίκες που… πλέκανε κάλτσες και πουλόβερ για τους φαντάρους στο μέτωπο, κάτι ανάλογο θα συμβεί και τώρα! Κι άντε την έραψες, δεν φτάνει μια, προσοχή, θες δυο- τρεις για να αλλάζεις, να την βάζεις στο πλυντήριο μετά από κάθε έξοδο, να την στεγνώνεις, να την σιδερώνεις, να την ξαναφοράς! Μιλάμε για μεγάλος μπελάς! Το πλυντήριο θα πλένει μια φορά την ημέρα… μάσκες αντι για σώβρακα! Τούτο το όνειρο δεν το’ χα φανταστεί!

-Γιατί που να αντέξει η τσέπη μιας κανονικής οικογένειας πέρα από τα αντισηπτικά, τα μαντηλάκια, τα γάντια  και τις χλωρίνες να αγοράζει τώρα και μάσκες έτοιμες που κάνουνε ένα… μάτι! Κι ενώ στην Ισπανία θα μοιράσουν 7 εκ. μάσκες, εδώ κοιτάνε να μοιράσουνε 7 εκ. πρόστιμα!! Στο σουπερ μαρκετ  είδα συσκευασία με δύο χειρουργικές μάσκες, βάλε- βγάλε- πέτα… 2,5  ευρώ! Κι αυτό αν πάει ένα άτομο σε κλειστό χώρο η στο μετρό  δύο φορές την μέρα. Αν η οικογένεια είναι τετραμελής θέλει 10 ευρώ την μέρα για την ίδια χρήση, 300 ευρώ  το μήνα! Θα τρελαθούμε τελείως νομίζω!

-Γιατί σε λίγο τα 300 ευρώ θα αποτελούν το… βασικό μισθό όποιος δηλαδή ακόμα θα εξακολουθήσει να έχει δουλειά και άρα μισθό, αφού στου Μαξίμου πήρανε την αριθμομηχανή και κάνουνε λογαριασμούς. Το 800σάρι γίνεται… 300σάρι, «κουρεύουνε», «κουρεύουνε»,- πήραν και θάρρητα τώρα που ανοίγουνε και τα κομμωτήρια- ψιλικατζήδες της κακιάς συμφοράς! Μισό μήνα λέει θα δουλεύουμε, μισό μήνα θα καθόμαστε, τα μισά θα τα πληρώνει ο εργοδότης, κάτι ψιλά θα δίνει και το κράτος! Το μισό, του μισού το μισό, να ζήσουμε να θυμόμαστε την άλλη μισή ζωή μας και τα εργατικά δικαιώματα!

-Κι έτσι όπως το πάνε θα ακούμε τη λέξη “εργαζόμενος’ και θα λέμε… το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Γιατί την βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας δεν την βάζει ο κορονοϊός, αλλά αυτοί που διαχειρίζονται την κρίση! Και εδώ θα κριθούνε! Γιατί έξοδος από την καραντίνα δεν σημαίνει πετάω τα κλειδιά από το μπαλκόνι και καθάρισα, σημαίνει ΖΩ! Και ζω ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ! Κι αυτό από δω και πέρα δυστυχώς δεν το βλέπω να συμβαίνει!

-Ναι, ξέρω, σας έχω κακοκαρδίσει σήμερα και δεν σας έχω συνηθίσει έτσι! Αλλά τα γέλια και τα βιντεάκια κι οι μαγειρικές και τα tic toc στο instagram για να περάσει ευχάριστα η καραντίνα έχουνε τελειώσει Φοβάμαι ότι από σήμερα που θα’ μαι λέφτερη, θα είναι σαν να έχω ξυπνήσει από… κώμα! Και κάπως έτσι θα’ μαστε όλοι, ψιλοζαλισμένοι και ψιλοχαμένοι! Κι εύχομαι να βρούμε γρήγορα τα πατήματά μας . Καλώς ήρθατε λοιπόν στην νέα πραγματικότητα!!! Καλή λεφτεριά πρώην συνέγκλειστοι και νυν… Zoro the greek![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot