FOLLOW US: facebook twitter

Τελέστηκε χθες ο αγιασμός στο ΕΕΕΕΚ Πύργου

Ημερομηνία: 12-09-2024 | Συντάκτης:

Με την ευχή της μεταστέγασης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Με την ευχή να μεταστεγαστεί κάποια στιγμή σε σύγχρονες αίθουσες εντός του αστικού τελέστηκε χθες το πρωί ο καθιερωμένος αγιασμός στο Ειδικό Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΚ) Πύργου στα Βυτινέικα ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Αθανάσιος, ο οποίος εξήρε την προσφορά των εκπαιδευτικών και των γονιών, τονίζοντάς τους ότι προσφέρουν σημαντικό έργο. «Σηκώνετε μεγάλο σταυρό γιατί προσπαθείτε να δώσετε κάτι στα παιδιά μας, ό,τι μπορούν να πάρουν και να αφομοιώσουν, για να μπορούν να είναι χρήσιμοι στη ζωή τους, αξιοποιώντας αυτή τη γνώση και να είναι οι ίδιοι ικανοποιημένοι διότι προσφέρουν με δημιουργικότητα και όρεξη στην κοινωνία», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, δήλωσε στον σύντομο χαιρετισμό του πως ο δήμος είναι στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας να βοηθήσει σε ό,τι χρειάζεται, στεκόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της στέγασης.

«Πρέπει να εστιάσουμε στην επίλυση των προβλημάτων για να βοηθήσουμε το έργο των εκπαιδευτικών, των παιδιών που φιλοξενούνται εδώ και των γονιών τους. Οφείλουμε να εκπληρώσουμε στο ακέραιο το δύσκολο έργο που έχουμε αναλάβει για ιδιαίτερη ανάγκη και φροντίδα. Ο μεγάλος στόχος της μετακίνησης του σχολείου εντός του αστικού ιστού είναι δύσκολος αλλά δεν τον έχουμε ξεχάσει και αναζητούμε την καταλληλότερη λύση. Υποσχόμαστε ότι είμαστε παρόντες», δήλωσε.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Δυτικής Ελλάδας, Παναγιώτης Μπράμος, εξέφρασε την προσδοκία να αποκτήσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έναν σύγχρονο χώρο, όπως τους αξίζει. «Εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι αποφασιστική για την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος», επισήμανε.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Παραπληγικών & κινητικά αναπήρων Ν. Ηλείας, Γ. Παπανικολόπουλος, ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρ. Αθανασόπουλος, o πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, Παν. Μπόμπας. Τον αγιασμό προλόγισε η διευθύντρια του Σχολείου, Αγγελική Πετρόγιαννη, η οποία ευχαρίστησε όσους παρέστησαν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot