FOLLOW US: facebook twitter

Telegram: Θα ξεπεράσει τους 1 δισεκατομμύριο χρήστες μέσα σε έναν χρόνο

Ημερομηνία: 17-04-2024 | Συντάκτης:

Οι προβλέψεις του ιδρυτή της πλατφόρμας Telegram, η περιουσία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, μια από τις δημοφιλέστερες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πιθανόν να ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες μέσα σε έναν χρόνο, καθώς εξαπλώνεται σαν «δασική πυρκαγιά», όπως σχολίασε χθες, Τρίτη, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Πάβελ Ντουρόφ μιλώντας στον Αμερικανό δημοσιογράφο Τάκερ Κάρλσον.

Το Telegram, με έδρα το Ντουμπάι, ιδρύθηκε από τον γεννημένο στη Ρωσία Ντουρόφ, ο οποίος εγκατέλειψε τη Ρωσία το 2014 αφού αρνήθηκε να συμμορφωθεί με το αίτημα να κλείσει τις αντιπολιτευόμενες κοινότητες στην πλατφόρμα του, την VK, την οποία στη συνέχεια πούλησε.

Ο Ντουρόφ, η περιουσία του οποίου σύμφωνα με το Forbes εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 15,5 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι κάποιες κυβερνήσεις επιχείρησαν να του ασκήσουν πιέσεις, αλλά η εφαρμογή, η οποία αυτή τη στιγμή διαθέτει 900 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, θα πρέπει να παραμείνει μια «ουδέτερη πλατφόρμα» και όχι ένας «παίκτης στη γεωπολιτική σκακιέρα».

Ένας από τους βασικούς αντιπάλους του Telegram, το WhatsApp της Meta, διαθέτει περισσότερους από δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες.

Το Telegram, το οποίο διαθέτει ιδιαίτερη επιρροή στις δημοκρατίες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, κατατάσσεται στις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μετά τις Facebook, YouTube, WhatsApp, Instagram, TikTok και Wechat.

Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, το Telegram έγινε η κύρια πηγή αφιλτράριστου, και συχνά σκληρού και παραπλανητικού περιεχομένου και από τις δύο πλευρές σχετικά με τον πόλεμο και την πολιτική που αφορά τη σύγκρουση.

Διαβάστε περισσότερα στο dnews.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος