FOLLOW US: facebook twitter

«Τειρεσίας» και για το ρεύμα

Ημερομηνία: 03-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές από λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος διογκώνονται και απειλούν να φτάσουν τα 3 δισ. ευρώ, η κυβέρνηση συζητά μέτρα «μείωσης του ενεργειακού κόστους», στα οποία περιλαμβάνονται τα «πολύχρωμα τιμολόγια», μια επιδότηση που θα χορηγείται υπό προϋποθέσεις και το κυνήγι των «κακοπληρωτών» όπου η παροχή θα διακόπτεται ακόμη και αν έχει αλλάξει ο προμηθευτής ενέργειας.

Είναι προφανές ότι η κατάσταση αυτή προκαλεί ανησυχία, καθώς ήδη για τον Νοέμβριο ανακοινώθηκαν αυξημένα τιμολόγια έως και κατά 50%, ενώ μέσα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη επικρατεί η άποψη όσων υποστηρίζουν πως πρέπει να διακοπούν οι «οριζόντιες επιδοτήσεις» που δίνονταν προεκλογικά.

Για να μειωθούν οι κακοπληρωτές με τη νέα ρύθμιση όποιος αφήσει απλήρωτους δύο συνεχόμενους λογαριασμούς θα «επισημαίνεται» σε ειδική λίστα στην οποία θα παραμένει επί 12 μήνες. Επίσης, ο «παλαιός» προμηθευτής στον οποίο έχει δημιουργηθεί χρέος, θα έχει πλέον το δικαίωμα να δώσει εντολή διακοπής της παροχής ακόμη και αν ο οφειλέτης καταναλωτής έχει ήδη υπογράψει σύμβαση με άλλον πάροχο ρεύματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot