FOLLOW US: facebook twitter

Τεχνικός σύμβουλος για το φωτοβολταϊκό στο Βασιλάκι

Ημερομηνία: 28-04-2022 | Συντάκτης:

Μονόδρομος η μείωση του κόστους λειτουργίας του διυλιστηρίου, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ερυμάνθου, Ν. Κοτσώνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου



Με γοργό ρυθμό προχωρά η ενεργειακή αναβάθμιση στο Διυλιστήριο του Ερυμάνθου, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του ΔΙαβαθμιδικού Συνδέσμου ενέκρινε την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου που θα υλοποιήσει το εγχείρημα και θα θέσει σε πλήρη λειτουργία τη φωτοβολταϊκή εγκατάσταση για κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Διυλιστηρίου.

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Νίκος Κοτσώνης, ετά τις ανατιμήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, αυξήθηκε σχεδόν στο διπλάσιο το κόστος για το Διυλιστήριο, για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η χρήση φωτοβολταϊκών προκειμένου να γίνει εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

«Με απόφαση του ΔΣ του Συνδέσμου εγκρίθηκε η μίσθωση οικοπέδου στην περιοχή της Κοινότητος Βασιλακίου έναντι του Διυλιστηρίου για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού Σταθμού, η οποία και ολοκληρώθηκε με βάση την υπ’ αριθμ 60880304/17‐03‐2022 δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακινήτων. Για να ολοκληρωθεί η τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στο ακίνητο το οποίο μισθώθηκε, απαιτείται η πρόσληψη τεχνικού συμβούλου για την πραγματοποίηση μελέτης. Δεδομένου ότι ο Σύνδεσμος δεν διαθέτει τεχνικό Σύμβουλο, ούτε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πυργου μπορεί να καλύψει την ανάγκη μας αυτή, με την υπ’ αριθμ. 93/22-02-2022 επιστολή μου προς την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Πύργου αιτήθηκα τη σύνταξη Μελέτης για την Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών συμβούλου για την ανάπτυξη έργου ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), η οποία και συντάχθηκε», τόνισε ο κ. Κοτσώνης και πρότεινε, δεδομένης της παραπάνω αναγκαιότητας, την έγκριση των όρων της μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Πύργου για Ορισμό τεχνικού Συμβούλου για την παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών στην υλοποίηση και θέση σε πλήρη λειτουργία έργου ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας), για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του Διυλιστηρίου.

«Είναι μονόδρομος η εξοικονόμηση πόρων μέσα από τη χρήση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, διότι πλέον το κόστος λειτουργίας του Διυλιστηρίου είναι δυσβάσταχτο, κάτι που θα φανεί με πιο έντονο τρόπο τους θερινούς μήνες», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος