FOLLOW US: facebook twitter

«Ταξίδι στον Ήχο και το Χρόνο»

Ημερομηνία: 10-10-2023 | Συντάκτης:

Μοναδική συναυλία του Ηλία Ανδριόπουλου στο κατάμεστο Ηρώδειο

– Ακολουθεί το Μέγαρο Μουσικής


Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Ένα υπέροχο μουσικό ταξίδι με «στάσεις» σε μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές της 50άχρονης πορείας του σπουδαίου Ηλείου συνθέτη Ηλία Ανδριόπουλου, υπήρξε η μοναδικη συναυλία που έδωσε στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο, την περασμένη Πέμπτη 5 Οκτωβρίου. Ο Ηλίας Ανδριόπουλος συνάντησε το κοινό του που αγάπησε τα τραγούδια και την μουσική του και συνταξίψεψαν σε μια μαγική μουσική βραδιά που είχε τίτλο «Ταξίδι στον Ήχο και το Χρόνο».

Σε αυτή τη μοναδική βραδιά στο Ηρώδειο συναντήθηκαν η παλαιότερη και η νεότερη γενιά ερμηνευτών. Ο κλασσικός Μανώλης Μητσιάς , με δύο εξαιρετικές ερμηνεύτριες της νεότερης γενιάς, την Νατάσσα Μποφίλιου και την Παυλίνα Βουλγαράκη, όπου μαζί με την θαυμάσια χορωδία «Μελωδοί», που διευθύνει ο Γιώργος Ζιάκας ταξίψεαν τον κόσμο σε τραγούδια που σφράγισαν μία ολόκληρη εποχή, που συγκίνησαν και συγκινούν ακόμη τους παλιότερους και τους νεότερους φίλους της μουσικής του. Ποιήματα διάβασε η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη.  Την συναυλία παρακολούθησαν και αρκετοί συντοπίτες του από την Ηλεία.

Ο Ηλίας Ανδριόπουλος, συγκινημένος μετά την μεγάλη βραδιά στο Ηρώδειο ανέφερε:

«Ελάχιστες φορές στη ζωή του ένας καλλιτέχνης, εάν είναι τυχερός, θα ζήσει το γενναιόδωρο αίσθημα της αγάπης των φίλων  της μουσικής του, σαν αυτό που μου προσφέρθηκε προχθές απλόχερα στο κατάμεστο Ηρώδειο.  Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου σε όλες και σε όλους που ανταποκρίθηκαν και με άπειρη ευγένεια τίμησαν την 50χρονη μουσική μου διαδρομή.

Επίσης θα ήθελα να ανταποδώσω την αγάπη των φίλων-καλλιτεχνών με ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους. Τον Μανώλη Μητσιά, την Καρυοφυλιά Καραμπέτη,  τη  Νατάσα Μποφίλιου, την Παυλίνα Βουλγαράκη, Τον Αχιλλέα  Wastor, τον Ηρακλή Ζακκα,, τον Αλέξανδρο Μποτινι, την χορωδία Μελωδοί, τον  Γιώργο Ζιάκα και τον Γιώργος Τσάμπρα που έγραψε τα κείμενα της συναυλίας.

Επισης να προσθέσω τις ευχαριστίες μου στην  Μαρίκα Αρβανιτοπούλου, στον Μάνο Τρανταλλίδη και στο προσωπικό του γραφείου του Cricos Productions & Cultural Management , που πήρε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση της συναυλίας αυτής, όταν το επίσημο Φεστιβάλ μου την αρνήθηκε.»

Σειρά έχει στις 17 Οκτώβρη το Μέγαρο Μουσικής

Μετά την πολύ  όμορφη βραδιά του Ηρωδείου, ο Ηλίας  Ανδριόπουλος  θα είναι  με τις μουσικές του, ο πρωταγωνιστής μιας ακόμα εξαιρετικής μουσικής εκδήλωσης. Αυτή τη φορά, τον Ηλία Ανδριόπουλο, υποδέχεται  το Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα Δημήτρης Μητροπουλος  την Τρίτη 17 Οκτωβρίου  στις 8.30 μ Η μουσική του προβεβλημένου συνθέτη υπηρετεί, εδώ και δεκαετίες, τη μεγάλη ελληνική ποίηση, αναδεικνύοντας μοναδικά τον άλλοτε πύρινο και άλλοτε ευαίσθητο λόγο των ποιητών μας. Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος, δύο εκλεκτοί λυρικοί καλλιτέχνες που έχουν αποδεδειγμένα την ικανότητα να αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των έργων που ερμηνεύουν, μας ταξιδεύουν σε γνωστές και νέες μελωδίες του Ηλία Ανδριόπουλου, έχοντας για συνοδοιπόρο τους στο πιάνο τον Θοδωρή Οικονόμου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα τρία έργα της συναυλίας παρουσιάζονται για πρώτη φορά υπό τη μορφή σουίτας για φωνή και πιάνο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot