FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του τόπου: Μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στο λαογραφικό μουσείο Καλίδονας

Ημερομηνία: 03-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85773″ img_size=”full”][vc_column_text]Με ένα υπέροχο ταξίδι στο χρόνο και την ιστορία του τόπου μας πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική επίσκεψη των λιλιπούτειων μαθητών της Β τάξης του 2ου Δημ. Σχ. Πύργου, στο λαογραφικό μουσείο Καλίδονας του Δήμου Ζαχάρως.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να θαυμάσουν τα πλούσια μουσειακά εκθέματα και να συνδέσουν με τα μάτια της ψυχής τους το παρελθόν με το παρόν, το χτες με το σήμερα του τόπου τους, κατανοώντας τη σημασία και την αξία της πλούσιας πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι οι δάσκαλοί τους, Μάντω Αγγελοπούλου, Χαρά Μαρινοπούλου και Ευθυμία Βλάχου που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αποτελέσει η επίσκεψη των μαθητών στο χώρο του μουσείου, σημείο αναφοράς και σταθμός στην μετέπειτα εξέλιξή τους. Εξίσου σημαντική ήταν και η παρουσία της προέδρου του πολιτιστικού συλλόγου Καλίδονας «ΣΑΡΕΝΑ», κ. Τριανταφυλλιάς Νιάρχου, η οποία με συγκίνηση και νοσταλγία ξενάγησε τους μαθητές στο χώρο του μουσείου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot