FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι στο χρόνο

Ημερομηνία: 02-11-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”74737″ img_size=”full”][vc_column_text]Ταξίδι στο χρόνο. Στα χρόνια του «εκσυγχρονισμού» τότε, που το ταγκό της διαφθοράς δεν γνώριζε φθορά και η κάθαρση ήταν λόγια για να περνά η ώρα.

Τότε, που ο κόσμος βοούσε για τις πελατειακές σχέσεις και τα εκφυλιστικά φαινόμενα και ο εκσυγχρονισμός δίδασκε το δικό του μεταμοντέρνο δόγμα πολιτικής συμπεριφοράς.

Τότε που ο Τσουκάτος έκοβε βόλτες με τα κότερα και κανείς δεν διερωτώταν από που και ως που τόσες ανέσεις και τόση γκλαμουριά.

Τότε που γινόταν το «πάρτι» στο χρηματιστήριο και οι αρμόδιοι υπουργοί προέτρεπαν τον κοσμάκη να παίξει κορώνα- γράμματα τις οικονομίες του, αφού αργά ή γρήγορα όλοι θα γινόμαστε πλούσιοι.

Τότε που οι τράπεζες έδιναν αφειδώς τα δάνεια, ακόμα και για διακοπές στους Κανάριους νήσους και η Τρ. τ. Ελλάδας παρίστανε τον ανήξερο.

Τότε που στα εξοπλιστικά γινόταν πάρτι και οι φρεγάτες βγάζαν μάτι.

Σ’ αυτό το κλίμα ελαφρότητας και αναλγησίας πως να αντισταθεί στους πειρασμούς κι ο Γιάννος. Μπορεί και να νόμισε ότι είναι ο πιο ξύπνιος της παρέας, κι έβαλε το χέρι στο μέλι μέχρι τον ώμο.

Όταν λίγα χρόνια αργότερα κάποιοι μετά πολλών κόπων και ξεχασμένων τρόπων ήρθαν αντιμέτωποι με την Δικαιοσύνη γιατί χρηματίστηκαν, η αρμόδια επιτροπή της Βουλής παρέδιδε το πόρισμα της και το think-tank της εποχής που λέγεται Ευάγγελος Βενιζέλος συμβούλευε να ζητήσουμε συγνώμη απ’ αυτούς τους ανθρώπους γιατί κατηγορήθηκαν άδικα.

Τότε που «όλοι μαζί τα τρώγαμε…»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot