FOLLOW US: facebook twitter

Νάνσυ Αναγνωστοπούλου-Μπεκρή: “Ταξίδι στην Ιταλική Γλώσσα”

Ημερομηνία: 13-09-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Νάνσυ Αναγνωστοπούλου-Μπεκρή, καθηγήτρια Ιταλικής Γλώσσας

Τα Ιταλικά είναι μια γλώσσα που ανέκαθεν ασκούσε μεγάλη γοητεία τόσο στους Έλληνες όσο και στους υπόλοιπους λαούς γειτονικούς και μη!
Στο μυαλό όλων μας είναι συνδεδεμένα με τον πολιτισμό, την τέχνη,τη φινέτσα και την ομορφιά του τόπου και των ανθρώπων της.
Η Ιταλία χάρη στη γεωγραφική εγγύτητά της με την Ελλάδα και τις εξαιρετικές σχέσεις
των δύο χωρών, είναι ένας ιδιαίτερα διαδεδομένος τόπος όπου αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα και ο τουρισμός ενώ πολλοί Έλληνες φοιτητές επιλέγουν για σπουδές τα Ιταλικά Πανεπιστήμια τόσο λόγω του υψηλού τους επιπέδου όσο και λόγω των χαμηλών τους διδάκτρων.

Ακούγοντας Ιταλικά,τη γλώσσα αυτή των ποιητών που μοιάζει με τραγούδι,συχνά μας έρχονται στο μυαλό εικόνες από περιοχές της Ιταλίας που φημίζονται για την ομορφιά και το ρομαντισμό τους όπως η Βερόνα,η Βενετία και όλες της οι πόλεις,μη μπορώντας ωστόσο να ξεχωρίσουμε κάποια από αυτές ως ομορφότερη ενώ δε θα μπορούσαν να μας διαφύγουν σκέψεις που αφορούν στο Ιταλικό φαγητό,το ποδόσφαιρο και την Ιταλική μόδα!

Ως προς την Ιταλική Γλώσσα αξίζει να σημειωθεί η ευκολία με την οποία επιτυγχάνεται η εκμάθησή της! Πρόκειται για μια γλώσσα που χαρακτηρίζεται  ως φωνολογικά διαφανής,λόγω φωνολογικής συνοχής. Αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ ευκολότερη γλώσσα στην εκμάθησή της από μαθητές με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες ή/και δυσλεξία, μιας και η ανάγνωση και η γραφή ακολουθούν πιο απλούς και εύκολους στην κατανόησή τους κανόνες. Οι κανόνες της γραμματικής, επίσης, δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι ή πολύπλοκοι.

Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα, ότι έρευνες σε φωνολογικά διαφανείς γλώσσες, όπως και τα ιταλικά, δείχνουν ότι πολύ πιο μικρό ποσοστό του μαθητικού πληθυσμού διαγιγνώσκεται με δυσλεξία, απ’ ότι μαθητές με μητρική γλώσσα μια φωνολογική αδιαφανή γλώσσα, όπως π.χ. τα αγγλικά.

Για όλους αυτούς τους λόγους και άλλους πολλούς που ο καθένας μας μπορεί να σκεφτεί αξίζει τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες να γνωρίσουν την Ιταλική Γλώσσα στο Φροντιστήριό μας ITALIAN STUDIES κάνοντας παράλληλα ένα ταξίδι σε όλες τις πτυχές της Ιταλικής κουλτούρας και του Ιταλικού πολιτισμού που τόσο μας γοητεύει.

Υπεύθυνη των προγραμμάτων και διδάσκουσα είναι η Νάνσυ Αναγνωστοπούλου-Μπεκρή, πτυχιούχος Ιταλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ΕΚΠΑ με εξειδίκευση στη διδασκαλία ξένων γλωσσών σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες όλων των ηλικιών ενώ παράλληλα έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σχετικών τόσο με τη δια ζώσης διδασκαλία όσο και με την οργάνωση και διεξαγωγή διαδικτυακού μαθήματος.

Το Κέντρο Ιταλικής Γλώσσας ITALIAN STUDIES περιμένει να σας υποδεχθεί στην Παπαφλέσσα 12 σε έναν σύγχρονο και ανανεωμένο χώρο ώστε να ξεκινήσουμε μαζί το όμορφο ταξίδι μας στα Ιταλικά!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot