FOLLOW US: facebook twitter

«Ταξίδι στην Ενδοδοντία»

Ημερομηνία: 30-01-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Επιστήμη, Νέα, Υγεία

Επιτυχημένη  επιστημονική μερίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας, η πρώτη της χρονιάς 

Μια ενδιαφέρουσα ημερίδα  για τα μέλη του, την πρώτη επιστημονική οδοντιατρική ημερίδα της χρονιάς  με θέμα «Ταξίδι στην Ενδοδοντία» διοργάνωσε με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Ηλείας, στο μικρό συνεδριακό κέντρο της ΠΕ Ηλείας.

Καλεσμένοι ομιλητές, ήτα δύο εξαίρετοι επιστήμονες γιατροί που ήρθαν ο ένας από την Γάνδη και ο άλλος από το Βέλγιο, ο Ρίζος Τζουρμανάς που μάλιστα είναι από το Κατάκολο  και ο Δρόσος Λιάπης από την Κάλυμνο που ταξίδεψαν τους οδοντιάτρους  στα μυστικά της ενδίδοντας (απονευρώσεις)..

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας κ. Γαλανόπουλος, την ημερίδα παρακολούθησαν αρκετοί οδοντίατροι από την Ηλεία, όπου στο τέλος της παρουσίασης υπέβαλλαν στους ομιλητές πολλά ερωτήματα και κατέθεσαν τις απόψεις τους, αναπτύσσοντας μια εποικοδομητική επιστημονική συζήτηση για θέματα που αφορούν την ενδοδοντία, την διάγνωση και την θεραπεία της.

Όπως αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στο  χώρο της ενδοδοντίας η ακριβής διάγνωση δεν καθορίζει μόνο τον κατάλληλο τρόπο διαχείρισης των περιστατικών αλλά αποτελεί βασικό θεμέλιο κάθε επιτυχημένης θεραπείας. Η επίτευξη μιας ορθής διάγνωσης αποτελεί συχνά μια ιδιαίτερη σύνθετη διαδικασία λόγω της πολυπλοκότητας και των προκλήσεων που παρουσιάζει το σύμπλεγμα του πολφού των περιοδοντικών και περιακρορριζικών ιστών.  Η παρουσίαση είχε δύο μέρη, στο πρώτο μέρος εξετάσθηκαν ζητήματα που αφορούν στο πως μπορούν οι επιστήμονες ιατροί να αξιοποιήσουν πλήρως τα κλινικά και ακτινογραφικά μέσα και στο δεύτερο μέρος οι δύο επιστήμονες παρουσίασαν παραδείγματα σύνθετων περιστατικών καθώς και τον σχεδιασμό της ενδοδοντικής θεραπείας τους.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot