FOLLOW US: facebook twitter

Ταξίδι στα νερά του όμορφου Πηνειού

Ημερομηνία: 30-08-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

“Οι Μυθικές μελωδίες των Ποταμών”

-Ανδρέας Μαρίνος: Πρωτοβουλία για ανάδειξη του Δήμου μας

-Συνεργασία ΝΠ Πολιτισμού Δήμου Πηνειού- Έφη Παναγοπούλου- Anthos MCE

-Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

Ο Δήμος Πηνειού ανοίγει μια νέα σελίδα στο πεδίο του Πολιτισμού, συνεργαζόμενος με τη συγγραφέα Έφη Παναγοπούλου και την εταιρεία Anthos MCE, με την υποστήριξη και την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Αυτή η συνεργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των βραβευμένων με Tourism Awards δράσεων “Οι Μυθικές Μελωδίες των Ποταμών”, με στόχο την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στην περιοχή. Αρχή της συνεργασίας με το Δήμο Πηνειού θα αποτελέσει η δημιουργία ενός βιντεοκλίπ, με χορό, μουσική και αφήγηση, που θα αποτυπώνει τις ομορφιές της περιοχής.

Στις δράσεις συμμετέχουν η ηθοποιός Χρύσα Ρώμα, η χορεύτρια Μυρσίνη- Μυρτώ Κουλούρη και η υπεύθυνη σχεδιασμού του ANTHOS MCE, Μελίνα Ρώμα. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ένα εικαστικό εργαστήρι με τον Kristo Defrim Hasa και μια έκθεση ζωγραφικής με θέμα “Στα Νερά του Πηνειού” στην οποία θα συμμετέχουν μαθητές της σχολής ζωγραφικής του Δήμου Πηνειού.

Πρόσφατα, σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση στο Grecotel Riviera Olympia Resort μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στο χρόνο γνωρίζοντας μύθους που σχετίζονται με τον Πηνειό αλλά και τον Αλφειό μέσα από την αισθαντική αφήγηση της ταλαντούχας ηθοποιού Χρύσας Ρώμα. Οι μύθοι ξεδιπλώθηκαν στο ειδυλλιακό τοπίο συνοδεία ήχων αρχαίων ελληνικών μουσικών οργάνων του συγκροτήματος “ΛΥΡΑΥΛΟΣ”. Ακολούθησε γνωριμία με τα αρχαία όργανα φτιαγμένα από κοχύλια με τον τρόπο που γινόταν στην αρχαιότητα αλλά και με σύγχρονα ανακυκλώσιμα υλικά.

Στο πλάνο συνεργασίας είναι και η έκδοση του βιβλίου “Στα Νερά του Πηνειού” της Έφης Παναγοπούλου, το οποίο θα αναδείξει τις ομορφιές της περιοχής και θέματα που αφορούν τον παιδικό ψυχισμό εκφρασμένα με ευαισθησία. Επιπλέον, η προοπτική με μετάφραση και στην αγγλική γλώσσα αναμένεται με ανυπομονησία, δίνοντας τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους αναγνώστες να εμβαθύνουν σε αυτό το μοναδικό λογοτεχνικό ταξίδι μέσα από τον μυθικό κόσμο των ποταμών, όπου οι ιστορίες των θεών και των πνευμάτων της φύσης λάμπουν με νέο φως. Η μετάφραση του βιβλίου θα προωθήσει την τουριστική προβολή του Δήμου και θα αποτελέσει ενθύμιο και όμορφο δώρο για τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δημήτρης Βασιλόπουλος αγκάλιασαν την πολύ όμορφη πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Δήμου. Η ανυπομονησία είναι μεγάλη για τη συνεργασία και τις δράσεις που έρχονται, και την παρουσίασή τους το Σεπτέμβριο, αφού η τοπική κοινωνία αναζητά πρωτοβουλίες που προωθούν την τέχνη και τον πολιτισμό στην περιοχή, καθώς και την αναδείξή της τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές  επίπεδο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος