FOLLOW US: facebook twitter

Τάξη και ανάπτυξη

Ημερομηνία: 11-09-2024 | Συντάκτης:

Ο διπλός στόχος του δήμου Πύργου μέσα από το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

-Χρήσιμο πολεοδομικό εργαλείο για να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος, ανέφερε ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής του ΤΕΕ Ηλείας, Βασ. Καντούνης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Η ορθολογική ανάπτυξη του Πύργου μέσα από τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων και τον καθορισμό χρήσεων γης είναι το ζητούμενο για τη δημοτική αρχή Πύργου στην αυριανή παρουσίαση των εναλλακτικών σεναρίων χωρικής ανάπτυξης στο πλαίσιο του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου στο Συνεδριακό Κέντρο της ΠΕ Ηλείας στον Πύργο.

Όπως δήλωσε στην Πρωινή ο δήμαρχος Πύργου, Στάθης Καννής, πρόκειται για εξέλιξη κομβική όσον αφορά το μέλλον της πόλης και των κοινοτήτων, διότι θα κληθούν οι αιρετοί αλλά και οι φορείς του δήμου να τοποθετηθούν επί των σεναρίων που θα παρουσιαστούν.

«Είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε μια καθαρή και ολοκληρωμένη εικόνα των προτάσεων που αφορούν τη χωρική ανάπτυξη του δήμου μας, διότι μέσα από την εκπόνηση αυτού του σχεδίου θα καθοριστεί το πλαίσιο άσκησης όλων των δραστηριοτήτων», δήλωσε αρχικά ο κ. Καννής και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαία να μπει μια τάξη χωροταξική.

«Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα πρέπει να καθοριστούν με σαφήνεια οι χρήσεις γης, να έχουμε καθαρή εικόνα για τις Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου και να χωροθετηθούν όλες οι δραστηριότητες για να αποτραπεί μελλοντική σύγκρουση, η οποία έχει κοινωνικές επιπτώσεις, εκτός από οικονομικές. Δεδομένου ότι είναι σε εξέλιξη και η εκπόνηση του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, που αφορά το παραλιακό μέτωπο, είναι ευκαιρία να μπούμε σε μια φάση χωροταξικού ορθολογισμού για να γίνει ο δήμος ελκυστικός προορισμός για επισκέπτες και επενδυτές», εξήγησε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο αρχιτέκτονας και πρόεδρος της Επιτροπής που συγκροτήθηκε για να επεξεργαστεί τις προτάσεις του ΤΕΕ Ηλείας για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο Πύργου, Βασίλης Καντούνης, ανέφερε στην Πρωινή ότι στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο και λειτουργικό χωροταξικό πλαίσιο, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του δήμου. «Το ΤΠΣ είναι ένα χρήσιμο πολεοδομικό εργαλείο που θα μας βοηθήσουμε να ξεπεράσουμε εμπόδια και να διορθώσουμε λάθη του παρελθόντος, με στόχο να διαμορφώσουμε για τον δήμο Πύργου ένα πλαίσιο αναπτυξιακό και φιλοεπενδυτικό», δήλωσε.

Η αυριανή παρουσίαση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με την χρηματοδότηση της Ε.Ε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot