FOLLOW US: facebook twitter

«Ταβάνι» στα 300 ευρώ τον μήνα το αφορολόγητο για το φιλοδώρημα 

Ημερομηνία: 16-10-2024 | Συντάκτης:

Χέρι στο φιλοδώρημα, στο οποίο βασίζονται πολλοί εργαζόμενοι στην εστίαση για να έχουν ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα, βάζει το οικονομικό επιτελείο που μόλις ανακοίνωσε πως θα υπόκειται σε φορολογία όταν υπερβαίνει τα 300 ευρώ.

Τα ποσά που λαμβάνουν ως φιλοδώρημα οι μισθωτοί εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα απαλλάσσονται από φόρο εισοδήματος και ασφαλιστικές εισφορές έως το ποσό των 3.600 ευρώ ετησίως ή μέχρι του του ποσού των 300 ευρώ ανά μήνα.

Παράλληλα θα τεθεί και άλλη δικλείδα σύμφωνα με την οποία το ύψος των φιλοδωρημάτων, που θα απαλλάσσονται της φορολογίας και άλλων κρατήσεων, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει το 30% του ονομαστικού μισθού.

Εφόσον το ετήσιο ποσό από φιλοδωρήματα υπερβαίνει τα 3.600 ευρώ, το επιπλέον ποσό θα υπόκειται κανονικά σε παρακράτηση φόρου μισθωτών υπηρεσιών και σε ασφαλιστικές εισφορές.

Σημειώνεται πως το πρόβλημα και η προωθούμενη νομοθετική ρύθμιση αφορά στα φιλοδωρήματα που καταβάλλονται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών και όχι φυσικά τα μετρητά, τα οποία, ήταν και είναι ανεπηρέαστα.

Το πρόβλημα με τα φιλοδωρήματα που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στην εστίαση, προέκυψε τα τελευταία χρόνια με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών πληρωμών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot