FOLLOW US: facebook twitter

Ταμείο για τη διευκόλυνση έκδοσης εγγυητικών επιστολών

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

Τη δημιουργία νέου Ταμείου με στόχο τη διευκόλυνση της έκδοσης εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες, προκειμένου να ξεκινήσει ένα εγκεκριμένο έργο με επιδότηση ΕΣΠΑ, προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και επειδή βαίνουμε προς… ανασχηματισμό, ο υφυπουργός προανήγγειλε όχι μόνο ακόμα ένα πρόγραμμα για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, αλλά και την πρόθεση να υπάρχει ένα νέο προϊόν, κατά μέσο όρο, ανά μήνα.

Προφανώς, το Ταμείο για την έκδοση εγγυητικών επιστολών από τις τράπεζες είναι πιο ώριμο –από πολλές απόψεις– και όταν έρθει θα αντιμετωπίσει μια χρόνια προβληματική κατάσταση, όπως είπε ο Γ. Τσακίρης, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λαμβάνουν, με δυσκολία, εγγυητικές επιστολές από τις τράπεζες προκειμένου να ξεκινήσουν ένα εγκεκριμένο έργο με επιδότηση ΕΣΠΑ.

Οπως εξήγησε ο υφυπουργός, οι δικαιούχοι αδυνατούν πολλές φορές να προσκομίσουν εγγυητική επιστολή ώστε να εισπράξουν την προκαταβολή της επιδότησης, με αποτέλεσμα να μην υλοποιούν τα επενδυτικά τους σχέδια. Το νέο εργαλείο σχεδιάζεται ήδη μαζί και με την Αναπτυξιακή Τράπεζα, όπως είπε ο Γ. Τσακίρης, γνωστοποιώντας ότι οι συζητήσεις επί του συγκεκριμένου προϊόντος για την εφαρμογή του και στο τρέχον ΕΣΠΑ έχουν ήδη εκκινήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και δήλωσε την αισιοδοξία του ότι «θα έχουμε την επιθυμητή ανταπόκριση».

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος