FOLLOW US: facebook twitter

Ταλεντάκια επί σκηνής στην παράσταση: «Η κοιμωμένη ξύπνησε»

Ημερομηνία: 23-06-2023 | Συντάκτης:

Χειροκροτήθηκε το θεατρικό εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου

Την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 στις 8.30 το βράδυ στο κατάμεστο θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ παρουσιάστηκε  με μεγάλη επιτυχία η παράσταση Η ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ ΞΥΠΝΗΣΕ των Ξένιας Καλογεροπούλου & Θωμά Μοσχόπουλου, από την Παιδική Θεατρική Ομάδα του Παραρτήματος Πύργου του Ελληνικού Ωδείου.

Οι καθηγητές, οι γονείς, οι σπουδαστές και οι φίλοι του Ωδείου είχαν τη χαρά να απολαύσουν μία εξαιρετική παράσταση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων και καταχειροκροτήθηκε.


Στον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932 και Διοικητικός Διευθυντής του Ωδείου Γεώργιος Γεωργόπουλος, καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε την παιδική θεατρική ομάδα του Ωδείου για την προσπάθεια όλης της χρονιάς καθώς και όσους συνέβαλαν για την πραγματοποίηση της παράστασης.

Εκφράζοντας το συναίσθημα όλων για την πρόσφατη ναυτική τραγωδία στην Πύλο, κάλεσε τους θεατές να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.      

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ιστορία της θεατρικής παιδείας που συμπορεύεται με την μουσική παιδεία και ξεκινά από τα βάθη της ύπαρξης του λαού μας. Ιδιαιτέρως δε, τόνισε τα πλεονεκτήματα της ενασχόλησης των παιδιών με το θέατρο που τους προσδίδει μία ποιοτική μορφή επικοινωνίας και έκφρασης και τα βοηθά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες.

Πρόκειται για την πρώτη παράσταση μετά την απαγορευτική για εκδηλώσεις περίοδο της πανδημίας, και την τρίτη συνολικά από τις προσπάθειες του θεατρικού εργαστηρίου με υπεύθυνο τον Σταύρο Ρομποτή –  ψυχή όχι μόνο της θεατρικής του Ωδείου αλλά και αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής δραστηριότητας της πόλης μας – ο οποίος έκανε και την διασκευή-προσαρμογή του κειμένου αλλά και τη σκηνοθεσία του έργου.

       Οι μικροί πρωταγωνιστές συγκίνησαν με την εκφραστικότητά τους, το ταλέντο τους και κατάφεραν να ταξιδέψουν το κοινό με έναν μοναδικό τρόπο, μεταφέροντας ένα μήνυμα  ζωής σε όλους μας!

 «Η Κοιμωμένη Ξύπνησε» είναι και παραμυθένια και σημερινή. Ένα πειραγμένο παραμύθι με νεράιδες, πύργους και πριγκιπόπουλα, αλλά και με αυτοκινητόδρομους, τρένα, υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, όπου η πριγκίπισσα δουλεύει σκληρά για να βγάλει το ψωμί και κερδίζει με το σπαθί της τον έρωτα του σύγχρονου πρίγκιπα.

Αλφαβητικά οι μικροί πρωταγωνιστές ήταν:

Γιώργος Αθανασόπουλος, Άντα Αθανάτου, Ζένια Αθανάτου,         Γιώργος Αστερής, Κωνσταντίνος

Αστερής, Βαλέρια Κουζή, Αφροδίτη Μαντά, Χαράλαμπος Ραδαίος.

Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου – Μουσικός Σύλλογος «Ορφεύς»  ευχαριστεί θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την συνδιοργάνωση της παράστασης και προσωπικά τον Αντιπεριφεριάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκο Κοροβέση για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη διαρκή στήριξή του, ευχόμενο κάθε επιτυχία στο πολύπλευρο έργο του.

Επίσης ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Πύργου και τον Πολιτιστικό του Οργανισμό για  την παραχώρηση του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ και την εν γένει υποστήριξη των προσπαθειών του.

Ευχαριστεί ακόμα όλους τους χορηγούς αλλά και όσους συνέβαλαν με την πολύτιμη συνεισφορά τους:

  • τον Πάνο Μοσχόπουλο και το ανθοπωλείο Μοσχόπουλος που στολίζει τις εκδηλώσεις του Ωδείου με τα όμορφα λουλούδια του
  • το Γιάννη Τερζή με τα σούπερ μάρκετ ΤΕΡΖΗΣ για την διαρκή συμβολή του
  • το Βασίλη Παπαδημητρίου με το κατάστημα υπολογιστών και σέρβις New Data
  • το Βασίλη Αγγελάκο & την Γεωργία Μπούρου με το Φωτογραφείο τους
  • τη Δημιουργική Γωνιά (ΚΔΑΠ) για την αρωγή τους
  • το Εστιατόριο El Greco για το πλούσιο δείπνο που προσέφερε στη θεατρική ομάδα
  • τους ανθρώπους του θεάτρου ΑΠΟΛΛΩΝ
  • όλα τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας & ενημέρωσης της πόλης μας που πρόβαλλαν με τον καλύτερο τρόπο την παράσταση και πάντα  υποστηρίζουν τις προσπάθειες  του Ελληνικού Ωδείου Πύργου. 
  • Την ηχοφωτιστική υποστήριξη της παράστασης είχε ο Ανδρέας Ζέζας.

Σε αυτή την προσπάθεια συνέβαλαν εμπράκτως τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσικού Συλλόγου «Ορφεύς» 1932/ Ελληνικό Ωδείο Πύργου.

Την παράσταση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δήμου Πύργου και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηλείας Κωνσταντίνος Νικολούτσος, ο Πρόεδρος του Olympia International Film Festival Χρήστος Κωνσταντόπουλος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τραπεζικών Υπαλλήλων Ηλείας και Παλαιών Προσκόπων Ηλείας Κώστας Τριανταφυλλόπουλος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων κ.α.

Το Παιδικό – Εφηβικό Θεατρικό Εργαστήρι του Ελληνικού Ωδείου Πύργου ξεκινά τις πρόβες του για την νέα σχολική χρονιά 2023-2024, τον Σεπτέμβριο και μπορούν όλα τα παιδιά ηλικίας 8-17 να συμμετέχουν και να γνωρίσουν την μαγεία του θεάτρου!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot