FOLLOW US: facebook twitter

Ταινίες από τον Πύργο ταξίδεψαν στην μακρινή και παγωμένη Σιβηρία

Ημερομηνία: 06-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός
Αφιέρωμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας από το Ρώσικο φεστιβάλ SPIRIT OF FIRE όπου παρευρέθηκε ο Δ. Σπύρου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους μαζί και αρκετές από τις κορυφαίες και βραβευμένες ταινίες στον Πύργο, σαρώνουν στην κυριολεξία τα Φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Τελευταίος σταθμός του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Δημήτρη Σπύρου ήταν το Ρώσικο Φεστιβάλ SPIRIT OF FIRE του Κάντι – Μανσίσκ της Σιβηρίας, όπου παρευρέθηκε ως μέλος της Κριτικής Επιτροπής της ECFA.

Μάλιστα όπως αναφέρει και ο ίδιος, μια από τις υποχρεώσεις του Φεστιβάλ Ολυμπίας είναι να διαδίδει τις ελληνικές ταινίες που είναι κατάλληλες για παιδικά και νεανικά κοινά στο εξωτερικό. Έτσι, εκεί  στο μακρινό Χάντι-Μανσίσκ της Σιβηρίας το Φεστιβάλ της Ολυμπίας παρουσίασε μια πεντάδα ταινιών που έχουν προβληθεί τα τελευταία χρόνια στον Πύργο στο ρωσικό κοινό, μαζί με την αγαπημένη φίλη, υπεύθυνη του παιδικού τμήματος του Φεστιβάλ “Spirit of Fire” Ekaterina Bordacheva, που του ζήτησε να ετοιμάσουν αυτό το αφιέρωμα.

Το κοινό του Φεστιβάλ SPIRIT OF FIRE του Κάντι – Μανσίσκ της Σιβηρίας, παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ελληνικές ταινίες για παιδιά και νέους, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Φεστιβάλ Ολυμπίας με το ρώσικο φεστιβάλ. Ήταν μια ακόμα μοναδική ευκαιρία να διαπιστώσουν οι Ρώσοι φίλοι μας αλλά και οι ανά τον κόσμο κινηματογραφόφιλοι, το πόσο καλή και ξεχωριστή κινηματογραφική δουλειά γίνεται στον Πύργο από έναν θεσμό που έχει πλέον σπάσει τα σύνορα!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος