FOLLOW US: facebook twitter

Ταυτότητα Μιχελάκου στον Κόροιβο

Ημερομηνία: 20-09-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα
:Ο Μιχάλης Μιχελάκος με τον άμεσο συνεργάτη του Γιώργο Λεβεντούρη.
 

Η ηλειακή ομάδα δίνει μεγάλη έμφαση στην άμυνα και την μαχητικότητα, όπως ζητάει ο 34χρονος προπονητής της και αυτό φάνηκε στα Τρίκαλα

Του Κώστα Πλιάγκου

proinisports@gmail.com

Όταν στις αρχές Ιουνίου ο Μιχάλης Μιχελάκος είχε συμφωνήσει με τον Κόροιβο, στις πρώτες του δηλώσεις στον υπογράφοντα και την «Πρωινή», μας είχε πει αναφορικά με την φιλοσοφία του ως προπονητή πως το κομμάτι που τον ενδιαφέρει πάρα πολύ είναι η άμυνα. Ο 34χρονος Coach μας είχε πει χαρακτηριστικά:  «Πρώτα απ’ όλα ένα κομμάτι που με ενδιαφέρει πάρα πολύ και τα τελευταία δύο χρόνια μπορώ να πω ότι μου έχει πάει πάρα πολύ καλά, είναι το αμυντικό κομμάτι. Και πέρυσι η ομάδα του Τρίτωνα (σ.σ. είχε πάρει την άνοδο στην Basket League) και φέτος ο Πρωτέας Βούλας (σ.σ. πήρε επίσης την άνοδο στην Elite League), είχαν την καλύτερη άμυνα της κατηγορίας. Από αυτό θέλουμε να ξεκινήσουμε, να είμαστε μια ομάδα που θα παλεύει για κάθε κατοχή, που θα βγάζει μαχητικότητα και από κει και πέρα να βάλουμε στο παιχνίδι μας τους αυτοματισμούς, να έχουμε καλές συνεργασίες στο παρκέ και καλή χημεία, έτσι ώστε να βγαίνει ένα όμορφο αποτέλεσμα».

Όσα, λοιπόν, πρεσβεύει ο Μιχάλης Μιχελάκος μέσα από αυτές τις δηλώσεις του, τα είδαμε την Τετάρτη στα Τρίκαλα. Πολλή ενέργεια στο παρκέ από τους παίκτες, πολλά τρεξίματα, σκληρή άμυνα, κανείς αντίπαλος δεν σουτάρει χωρίς πίεση, μάχη για κάθε κατοχή. Ο Κόροιβος δέχτηκε 12 πόντους στο α΄ δεκάλεπτο, 21 στο β΄ που ήταν «παραφωνία» και γι’ αυτό τα Τρίκαλα πέρασαν μπροστά στο σκορ, 15 στη γ΄ περίοδο και μόλις 13 στο τελευταίο δεκάλεπτο, διάστημα κατά το οποίο η διαφορά ήταν σταθερά στους 8-10 πόντους υπέρ του Κοροίβου. Η ηλειακή ομάδα δέχτηκε συνολικά μόλις 61 πόντους σε εκτός έδρας ματς, 33 στο α΄ ημίχρονο και 28 στο β΄, με τους Τρικαλινούς να τους… βγαίνει το λάδι για να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, ιδίως από το 23΄ και μετά. Σε 17 λεπτά, από το 23΄ έως το τέλος του αγώνα, τα Τρίκαλα πέτυχαν μόλις 17 πόντους (44-38 ήταν το σκορ στο 23΄ και το παιχνίδι τελείωσε 61-73).  

Για τον Μιχελάκο όλα ξεκινούν από την άμυνα, όπως έχει τονίσει πολλάκις και στις προηγούμενες ομάδες του και ο Κόροιβος αυτή την ταυτότητα θα προσπαθήσει να έχει. Μιας ομάδας που ο αντίπαλος θα ματώνει στην προσπάθειά του να σκοράρει, μιας ομάδας που θα βγάζει πολλή ενέργεια, μαχητικότητα και πάθος στο παιχνίδι της, μιας ομάδας δυσκολοκατάβλητης, που για κανέναν δεν θα είναι εύκολη λεία, όσο ποιοτικότερος κι αν είναι.

Και κάτι άλλο, πολύ σημαντικό. Η νίκη στα Τρίκαλα και με τον τρόπο που ήρθε θα ήταν ευχής έργον να αποτελέσει «συνθήκη» καθ’ όλη τη φετινή σεζόν και η ομάδα να πορευτεί «αγόγγυστα» προς τον στόχο της. Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε πως η φετινή ομάδα του Κοροίβου είναι πιο νεανική από πότε, μόλις 21,5 έτη ο μέσος όρος ηλικίας, κάτι που σημαίνει πως ολοένα θα μαθαίνει από τα λάθη της, ολοένα και θα βελτιώνεται συν τω χρόνω, και σίγουρα χρειάζεται υπομονή, στήριξη και πίστη στις δυνατότητες αυτών των παιδιών. Θα έρθουν και ήττες και μέτριες εμφανίσεις που είναι πάντα μέσα στο πρόγραμμα για κάθε ομάδα όσο δυνατή κι αν είναι. Σε τέτοιες περιπτώσεις ζητούμενο είναι η ψυχραιμία, το καθαρό μυαλό και η συνοχή ως ομάδα. «Αν είμαστε όλοι μαζί, η δουλειά θα γίνει. Να είμαστε μαζί σε όλα, στις καλές και στις κακές στιγμές…», είχε πει στους παίκτες ο Μιχελάκος πριν την πρώτη προπόνηση της ομάδας στις 26 Αυγούστου. Και τα λόγια του αυτά, ενδείκνυνται να είναι στο μυαλό όλων. Άλλωστε, μιλάμε για έναν μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, όπου η διάρκεια στην απόδοση είναι και η μεγαλύτερη επιδίωξη των ομάδων, ώστε να πετύχουν τους στόχους τους. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot