FOLLOW US: facebook twitter

21ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιν/φου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους: Τα βραβεία του 1st Olympia “Creative Ideas” Pitching lab

Ημερομηνία: 08-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”77048″ img_size=”full”][vc_column_text]

«Ψυχή στην Κούλουρη» της Γιούλης Αναστασοπούλου και  «Η μαγεμένη καρυδιά» του Νίκου Πουρσανίδη

 

Ολοκληρώθηκε το πρώτο Pitching lab με τίτλο 1st Olympia “Creative Ideas”. Η δημιουργική ομάδα του Φεστιβάλ (Δημήτρης Σπύρου, Αγάθη Δαρλάση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη και Λίνα Γιαννοπούλου), είχε4 επιλέξει  12 από τα 30 ελληνικά σχέδια που κατατέθηκαν με κριτήρια την πρωτοτυπία και αυθεντικότητα της ιδέας, την εγγύτητα της ιδέας στο ζητούμενο παιδικό κοινό, την ρεαλιστικότητα της πρότασης ως προς τη δυνατότητα υλοποίησης, την σαφήνεια, αρτιότητα και συνοχή της ιδέας καθώς και το αν ο υποβάλλων την πρόταση ήταν επαγγελματίας κινηματογραφιστής.

Τα σχέδια παρουσιάστηκαν την Τρίτη στις 4/12, σε εκδήλωση ανοιχτή για το κοινό και αξιολογήθηκαν από επιτροπή που επέλεξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Ολυμπίας, Δημήτρης Σπύρου την οποία αποτελούσαν οι Αντώνης Παπαδόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Δράμας, Σταύρος Ψυλλάκης, σκηνοθέτης και παραγωγός ντοκιμαντέρ, Αντώνης Χαλκιάς, σκηνογράφος και Παύλος Κάβουρας, καθηγητής Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα με την επιτροπή «τα σχέδια χαρακτηρίζονταν από πολύ ενδιαφέρουσα θεματολογία, ωριμότητα σκέψης, ισχυρής διασύνδεσης  με τον κοινωνικό περίγυρο αλλά και ιδιαίτερης προσωπικής καλλιτεχνικής προσέγγισης. Και βέβαια το παιδί, ο νέος και ο κόσμος τους στο κέντρο του ενδιαφέροντος».

Ως καλύτερα σχέδια αξιολογήθηκαν τα εξής: «Ψυχή στην Κούλουρη» της Γιούλης Αναστασοπούλου και  «Η μαγεμένη καρυδιά» του Νίκου Πουρσανίδη.

Τα ισότιμα βραβεία είναι:

 

Για το σχέδιο «Ψυχή στην Κούλουρη» βραβείο Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου-Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας.

Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας.

Η εταιρεία Authorwave προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).

Για το σχέδιο «Η Μαγεμένη Καρυδιά» βραβείο ΕΡΤ AE Χρηματοδότηση 3.000 ευρώ, για την ενθάρρυνση των περαιτέρω βημάτων για την πραγματοποίηση της ταινίας.

Το Νεανικό Πλάνο προσφέρει υποστήριξη στις ενέργειες προώθησης της παραγωγής (φάκελος, μεταφράσεις, διεθνής επικοινωνία) και τον υποτιτλισμό της ταινίας.

Η εταιρεία SteFilm προσφέρει δωρεάν Post production (Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering).

Το εργαστήριο PITCHING, διάρκειας 20 ωρών με στόχο τις τεχνικές παρουσίασης και την ανάπτυξη ιδεών για μικρού μήκους ταινίες για παιδιά και νέους, περιελάμβανε ομαδοσυνεργατικές συναντήσεις και one to one (ατομικές) συνεδρίες με την Τζωρτζίνα Κακουδάκη, θεατρολόγο, σκηνοθέτη και θεατροπαιδαγωγό, την Αγάθη Δαρλάση, Σύμβουλο Storytelling, Σκηνοθέτιδα, Σεναριογράφος και Λίνα Γιαννοπούλου, παραγωγό, καθώς και διαλέξεις – παρουσιάσεις για την κατάσταση και τον ορισμό του παιδικού κινηματογράφου σήμερα αλλά και για τις συνθήκες διανομής στην Ευρώπη και τον κόσμο από την Sanette Naeyé – Ολλανδία, πρώην διευθύντρια του CineKid Foundation και του Film TV and New Media Αμστερνταμ, consultant και παραγωγό, τον Felix Vanginderhuysen – Βέλγιο, Διανομέα Παιδικών Ταινιών, Παραγωγός Εκπαιδευτικών Κινηματογραφικών Προγραμμάτων, Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Παιδικού Κινηματογράφου ECFA και τον Δημήτρη Σπύρου, Σκηνοθέτη, Σεναριογράφο, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Olympia IFF.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot