FOLLOW US: facebook twitter

Τα Υπνωτήρια έτοιμα για δημοπράτηση

Ημερομηνία: 16-12-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα
Ο δήμος Πύργου κατέθεσε στο Φιλόδημο για χρηματοδότηση πλήρη φάκελο με ώριμη μελέτη

Με έναν πληρέσταστο φάκελο και μια ώριμη πλέον μελέτη από κάθε άποψη, η νέα δημοτική αρχή Πύργου διεκδικεί πλέον την χρηματοδότηση του έργου ανακαίνισης του νεοκλασικού κτιρίου των Υπνωτηρίων του ΟΣΕ.

Όπως μας ενημέρωσε μετά το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της Πρωινής για το συγκεκριμένο θέμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών υπηρεσιών δήμου Πύργου κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, η αποκατάσταση του κτιρίου αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής.  Έτσι, από την στιγμή που ανέλαβαν καθήκοντα, ολοκλήρωσαν και ωρίμασαν την μελέτη λαμβάνοντας και την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού και έτσι κατατέθηκε ήδη ένας πλήρης φάκελος για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα Φιλόδημος. Ο κ. Αργυρόπουλος ανέφερε ότι ακόμα κι αν αντικατασταθεί ο «Φιλόδημος»  από κάποιο άλλο πρόγραμμα  σύμφωνα και με δήλωση του κ. Θεοδωρικάκου, ο φάκελος θα κατατεθεί στο διάδοχο πρόγραμμα ή ακόμα και σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό.

«Η ουσία είναι – υπογράμμισε ο κ. Αργυρόπουλος- ότι ο δήμος Πύργου έχει έναν πληρέστατο φάκελο  καταθέσει με έτοιμα τεύχη δημοπράτησης, με προϋπολογισμό 1,8 εκ. ευρώ  και είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε χρηματοδότηση. Το κτίριο θα χρησιμοποιηθεί για υπηρεσίες του δήμου και ένα τμήμα του για πολιτιστικές δράσεις».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος