FOLLOW US: facebook twitter

Τα της Ολυμπίας είναι της Ολυμπίας και μόνο

Ημερομηνία: 23-08-2024 | Συντάκτης:

Του Γιώργου Ευθυμίου εκπ/κου

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. (Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής), που μας είχε χαροποιήσει με την αναγγελία του πως θα σηκώσει την Ελληνική Σημαία των Ολυμπιακών Αγώνων και μια αθλήτρια, με την προχθεσινή του ανακοίνωση όμως μας απογοητεύει…

Στις 24 Ιουλίου 2024 είχαμε την αφορμή να επαινέσουμε δια της φιλόξενης τοπικής εφημερίδας «ΠΑΤΡΙΣ» τον κ. Σπύρο Καπράλο, γιατί μας διαβεβαίωσε πως θα παραδοθούν δύο Ελληνικές Ολυμπιακές Σημαίες, μια σ’ έναν αθλητή, το Γιάννη Αντετοκούμπο και μια άλλη σε μιαν αθλήτρια, την Αντιγόνη Ντρισμιώτη, όπως κι έγινε. Και μάλιστα αυτή την ευχάριστη είδηση της ισοτιμίας την επικύρωσε και η Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή).

Σήμερα όμως αυτή η χαρά μας, γιατί τιμήθηκε επιτέλους και η γυναίκα αθλήτρια, ξεθύμανε, γιατί ο κ. Σπύρος Καπράλος μας ανακοίνωσε τα παρακάτω: Εφημερίδα Πρωινή, Τρίτη 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2024: «Ολυμπιακές» εκλογές στη … Μεσσηνία. «Στην Αρχαία Μεσσήνη – και όχι στην Αρχαία Ολυμπία – θα διεξαχθεί τελικά η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο SDNA ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος. Στην Ολυμπία θα έρθουν, για να ορκισθούν. Επειδή ο ίδιος είχε πει τον περασμένο Απρίλιο ότι ο δικός του στόχος ήταν οι εκλογές να γίνουν στην Ολυμπία, θα ήταν χρήσιμο να μας πει αν άλλαξε γνώμη ή αν διαφώνησαν άλλοι με την πρόταση και αν την υπονόμευσαν». Αυτά της εφ. «Πρωινή».

Κι εμείς συμπληρώνουμε:

Για τα παραπάνω χρειάζεται κάποιοι να δώσουν εξηγήσεις στους Ολύμπιους και στους της Ήλιδας ακόμη και στο Δία, αν είναι σωστή η ενέργεια αλλού να ψηφίζεται ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και αλλού να ορκίζεται…, γιατί κάποιοι σαν κι εμένα, θέλετε αμφισβητεί, θέλετε αδαείς περί τις τοιαύτες σοβαρές αποφάσεις, διακατεχόμαστε απ’ την υπόνοια πως η εν λόγω απόφαση πάρθηκε υποκινηθείσα από κάποιους ισχυρούς ( ; ) της Μεσσήνης για τους δικούς τους λόγους…

Αν συμβαίνει αυτό, οι κύριοι αυτοί πρέπει να παραδεχθούν πως τα της Ολυμπίας είναι της Ολυμπίας και μόνο αυτής. Άλλωστε αυτό μας το έχει πει εδώ και δύο χιλιάδες χρόνια, για μια παρόμοια περίπτωση, ο Χριστός με τη φράση του: Τα του Θεού τω Θεώ και τα του Καίσαρος τω Καίσαρι… δηλ. τα της Ολυμπίας ανήκουν στην Ολυμπία και μόνο σ’ αυτή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot