FOLLOW US: facebook twitter

Τα τερλίκια

Ημερομηνία: 28-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αρθρογραφία, Νέα, Σχόλια

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”85393″ img_size=”full”][vc_column_text]Τα τερλίκια είναι πλεκτά, μάλλινα πασούμια, προορισμένα να κρατούν ζεστά μες στο σπίτι τα ευάλωτα πόδια παιδιών και ηλικιωμένων τις κρύες μέρες του χειμώνα. Ιδίως σε νοικοκυριά που έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο, χρυσοχέρες γιαγιάδες τροφοδοτούν μικρούς και μεγάλους με τούτα τα ευεργετικά χειροτεχνήματα.

Είδε στην τιβί ταλαίπωρη ενενηντάχρονη ότι βγήκαμε επιτέλους από τα μνημόνια, πως η πολυπόθητη ανάπτυξη δρασκέλισε τα «μεγάλα κ’ υψηλά» τείχη που ορθώθηκαν γύρω μας «δίχως αιδώ», ότι σύμπασα η χώρα μετεβλήθη αίφνης σε απέραντο πεδίο προσοδοφόρων επενδύσεων κι είπε να δοκιμάσει την τύχη της πλασάροντας στις αγορές –τις «λαϊκές» εν προκειμένω– τα ταπεινά δημιουργήματα των δακτύλων της.

Ρωγμές στη φτώχεια επεδίωκε να διανοίξει η έρμη, σάμπως κι αβγατίσουν τα γλίσχρα εισοδήματά της . Ίσα ίσα καμιά μπουκιά ψωμί ήθελε να πάει η δόλια στον άφραγκο γέρο της, κατάκοιτο στο κρεβάτι, ανήμπορο να εξασφαλίσει τα απαραίτητα.

Λειτούργησε ωστόσο οπισθοβούλως η περί ης ο λόγος γραία, παραβαίνοντας εμφανώς κάθε κανόνα υγιούς ανταγωνισμού. Φως φανάρι πως προσπάθησε να θεμελιώσει συνθήκες μονοπωλίου επ’ ωφελεία της, ζημιώνοντας τις ανύποπτες πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή σχετικών προϊόντων.

Κακό του κεφαλιού της. Οι ραδιουργίες της μεταμφιεσμένης σε γριούλα μηχανορράφου αποκαλύφθηκαν στο Τμήμα. Καμωνόταν πως έτρεμαν τα χέρια της, όταν της έπαιρνε αποτυπώματα ο αστυνομικός, με πρόδηλο σκοπό να τον βασανίσει. Δυστυχώς για αυτήν είχαν  γνώση οι οπισθοφύλακες.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot