FOLLOW US: facebook twitter

Τα ψίχουλα της κοινωνικής αλληλεγγύης

Ημερομηνία: 20-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο πλαίσιο της γενικότερης… ασθενικής μνήμης λοιπόν και για να ξεχνούν πιο εύκολα οι συνταξιούχοι, το Οικονομικό Επιτελείο τους προσφέρει και φέτος ως «δωράκι» ένα επίδομα που κυμαίνεται  από 100 – 200 ευρώ, ανά περίπτωση.

Μεγάλοι χαμένοι όσοι λαμβάνουν άθροισμα συντάξεων πάνω από 1.600 ευρώ το μήνα. Εκείνοι δεν δικαιούνται να λάβουν το βοήθημα. «Καλά να πάθουν» να έχουν μεγάλες συντάξεις. Οι άλλοι, οι «τυχεροί» με τα πενιχρά εισοδήματα, θα λάβουν μια κάποια στήριξη.

Περασμένα ξεχασμένα λοιπόν, αφού κανείς από τη σημερινή Κυβέρνηση δεν θέλει να θυμάται ότι η 13η σύνταξη, κόπηκε δια νόμου, το 2020! Μάλιστα, το επιχείρημα που υπήρχε τότε ήταν ότι η όποια επαναφορά έγινε επί θητείας ΣΥΡΙΖΑ, ήταν περιορισμένη. Σωστό ήταν αυτό, αφού πράγματι, η 13η σύνταξη δινόταν ολόκληρη μόνο για όσους λάμβαναν έως 500 ευρώ το μήνα. Από εκεί και πάνω, η χορήγηση γινόταν κλιμακωτά.

Τώρα γιατί θα πρέπει οι σημερινοί δικαιούχοι αυτής της παροχής που θα πάρουν 100 ή 200 ευρώ θα πρέπει να πανηγυρίζουν, αυτό αποτελεί ένα τεράστιο ερωτηματικό…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος