FOLLOW US: facebook twitter

Τα «πηγαδάκια» του Επαρχείου!

Ημερομηνία: 04-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

  • Πάνω από μισή ώρα στέκονταν δίπλα δίπλα χθες στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο Τάκης Αντωνακόπουλος και ο Γαβρίλης Λιατσής και ανά διαστήματα είχαν στιχομυθίες, αλλά ψιθυριστά, οπότε δεν μπόρεσα να ακούσω τι λένε ούτε εγώ ούτε ο Σπύρος Βασιλείου, που ήταν σχεδόν δίπλα τους. Καλό ήταν το κλίμα πάντως. Μετά προστέθηκε ο Λυμπέρης στην παρέα, οπότε περιορίστηκε ο μίνι διάλογος.
  • Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ακολούθησε καφές στο Επαρχείο, ο οποίος εξελίχθηκε σε μπόλικα πολιτικά «πηγαδάκια». Ο απελθών Μητροπολίτης Ηλείας, κ. Γερμανός, μετέβη για λίγα λεπτά στο κεντρικό τραπέζι και είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Επίσκοπο Ωλένης, Αθανάσιο, τον δήμαρχο Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλο, και τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο. Κύριο θέμα συζήτησης οι εξελίξεις σχετικά με την κούρσα της διαδοχής στη Μητρόπολη, η οποία τερματίζεται με την ψηφοφορία της ερχόμενης Παρασκευής.
  • Μετά την αποχώρηση του Γερμανού, προέκυψε νέο «πηγαδάκι», στο οποίο συμμετείχε εκ νέου ο Βασίλης Γιαννόπουλος, αλλά προστέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης, και ο περιφερειακός σύμβουλος Παναγιώτης Μπράμος. Και εδώ το κύριο θέμα συζήτησης ήταν οι εξελίξεις γύρω από την κάλπη της Παρασκευής, για την οποία επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία.
  • Το τρίτο «πηγαδάκι» ήταν μεταξύ του Επισκόπου Ωλένης, Αθανασίου, με τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας, Δημήτρη Δημητρουλόπουλο, το οποίο εκτός από την επικείμενη εκλογή, περιελάμβανε και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την ημερίδα της «Πρωινής» για τη Μικρασιατική Καταστροφή.
  • Τέταρτο «πηγαδάκι» στήθηκε μεταξύ Γιαννόπουλου, Αντωνακόπουλου και Λυμπέρη, αλλά δεν κατάφερα να ακούσω τι λέγανε. Σε αυτό προστέθηκε και ο Γιάννης Λέντζας, ο οποίος τους αποκάλυψε ότι εντός των ημερών θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη και θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
  • Οι σχέσεις μεταξύ της Μαριάννας Σταθοπούλου και του Γαβρίλη Λιατσή έχουν αποκατασταθεί οριστικά, μετά την προ μηνών ψυχρότητα. Χθες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και τα νεοδημοκρατικά τεκταινόμενα, καθότι είναι και οι δύο τακτικά παρόντες στις συνεδριάσεις της ΝΟΔΕ Ηλείας. Λίγα λεπτά αργότερα, στην παρέα προστέθηκε και ο Παναγιώτης Μπράμος, οπότε ο πρώην δήμαρχος Πύργου ανέλαβε τον ρόλο του μέντορα και έδινε συμβουλές πολιτικής πλοήγησης στους νεότερους «ναυτιλλομένους».
  • Η ημερίδα της Πρωινής για το 1922 αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης στο Επαρχείο, ανάμεσα σε Κώστα Νικολούτσο και Δημήτρη Δημητρουλόπουλο. Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το υψηλό επίπεδο των εισηγήσεων των ομιλητών και τόνισαν ότι ήταν μια εκδήλωση σπάνιας ποιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος