FOLLOW US: facebook twitter

Τα παιδιά των δήμων Ήλιδας και Πηνειού ύμνησαν με τα έργα τους την φιλία των λαών

Ημερομηνία: 24-05-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Η Αμαλιάδα έδωσε τα στίγμα της στην εκδήλωση της Αλβανικής Πρεσβείας στην Αθήνα με πρωτεργάτη τον ζωγράφο Kristo Hasa

Με μεγάλη επιτυχία, σε ατμόσφαιρα χαράς αλλά και σπουδαία μηνύματα για την φιλία και την ειρήνη των λαών, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στην Αλβανική πρεσβεία την Κυριακή 22 Μαΐου η εκδήλωση «ο πολιτισμός δεν έχει σύνορα» όπου διοργάνωσε η Αλβανική Πρεσβεία σε συνεργασία με τον σύλλογο «Μετανάστης» στην Πάτρα και τον ζωγράφο Kristo Defrim Hasa.

Μια γέφυρα πολιτισμού με μουσική, τραγούδια και ζωγραφική από τους μικρούς καλλιτέχνες της Αμαλιάδας & του Δήμου Πηνειού, καθώς συμμετείχαν με έργα τους τα παιδικά τμήματα ζωγραφικής δήμου Ήλιδας και Πηνειού και άλλοι καλλιτέχνες. Παράλληλα κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε και το βιβλίο της Άννας Κορτέση με τίτλο «Η Ροδούλα και η ΝεραΪδούλα», ένα ξεχωριστό παιδικό παραμύθι, την εικονογράφηση του οποίου έχει επιμεληθεί ο Kristo Hasa και που είχαν την τύχη να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν πολλοί άνθρωποι από το χώρο των Τεχνών και των Γραμμάτων, που παρουσίασαν λογοτεχνικά και ποιητικά δείγματα της δουλειάς τους. ενώ το παρών έδωσε μεταξύ των άλλων και ο βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης. Στόχος της βραδιάς όπως τόνισε ο ζωγράφος Kristo Hasa, ένας άνθρωπος που αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της φιλίας των λαών καθώς έχει μοιράσει την ζωή του και την καρδιά του στις δύο του πατρίδες, την Αλβανία και την Αμαλιάδα, να γεφυρώσουν ακριβώς την φιλία και την ειρήνη των δύο λαών που τους συνδέουν τόσα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος