FOLLOW US: facebook twitter

Τα ορόσημα του φθινοπώρου

Ημερομηνία: 27-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ο Σεπτέμβριος είναι ο «μήνας της ΔΕΘ» λέει ένα γνωστό στερεότυπο. Πράγματι οι εξαγγελίες του εκάστοτε πρωθυπουργού από το βήμα της ΔΕΘ είναι ψηλά στο πολιτικό χρηματιστήριο, αλλά ύστερα από την κρίση και τα μνημόνια η σημασία τους έχει υποβαθμιστεί σημαντικά.

Αντίθετα, ο Σεπτέμβριος είναι, όσον αφορά την οικονομική ατζέντα, σημαντικός κυρίως για άλλους λόγους: επειδή στο 8μηνο του έτους μπορεί με μεγαλύτερη ακρίβεια να γίνουν ο οικονομικός «λογαριασμός» και οι προβολές για ολόκληρο το οικονομικό-δημοσιονομικό έτος και επομένως να καταστρωθούν κάθε λογής σχέδια: για το Προσχέδιο του προϋπολογισμού του επόμενου έτους, για τα διάφορα «πακέτα» κοινωνικής στήριξης, αλλά εκτάκτως και για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα όπως φέτος.

Στις αρχές του φετινού φθινοπώρου δεν υπάρχουν ιδιαίτερα ρίσκα ούτε αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις όσον αφορά τα δημοσιονομικά. Αντίθετα, υψηλότερο βαθμό κρισιμότητας έχουν το ζήτημα της αξιολόγησης από τη Moody’s και η εκπλήρωση των προαπαιτούμενων για την 5η δόση του Ταμείου Ανάκαμψης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot