FOLLOW US: facebook twitter

«Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός» μέσα από μια απίστευτη κούρσα γέλιου!!

Ημερομηνία: 13-05-2024 | Συντάκτης:

Καταχειροκροτήθηκε η σπαρταριστή κωμωδία των Ρέππα-Παπαθανασίου στην υπέροχη παράσταση των «Παράξενων Ταξιδιωτών» για πέντε sold out βράδια στον Απόλλωνα

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου


Για μια ακόμα φορά επιβεβαιώνεται ότι «την ιστορία  τη γράφουν οι παρέες» και  αυτή η ωραία παρέα των «Παράξενων Ταξιδιωτών» που τους ενώνει η αγάπη και το μεράκι για το θέατρο και την τέχνη , σίγουρα γράφει τη δική της ιστορία  με ανεξίτηλο μελάνι στο χώρο των πολιτιστικών δρώμενων του τόπου μας.!

Οι «Παράξενοι Ταξιδιώτες» που μας ήρθαν από τη Γαστούνη στον Πύργο, κατόρθωσαν το ακατόρθωτο: Να χαρίσουν πέντε υπέροχες βραδιές γέλιου στο κοινό της πόλης, με ισάριθμες sold out παραστάσεις στον Απόλλωνα, όπου ο κόσμος περίμενε υπομονετικά σε ατέλειωτες ουρές, ακόμα και υπό βροχή το βράδυ της Παρασκευής, κατακλύζοντας το θέατρο όπου δεν έπεφτε καρφίτσα, για να παρακολουθήσει τη νέα τους παράσταση «Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός»!

Ένα ευφυέστατο θεατρικό έργο των Ρέππα-Παπαθανασίου σε σκηνοθεσία Παντελή Μήτρου, που οι «Παράξενοι Ταξιδιώτες» με το εξαιρετικό ταλέντο τους, το απογείωσαν πραγματικό, προσφέροντας στον κόσμο μια σπαρταριστή κωμωδία! Ο Απόλλωνας πραγματικά σείστηκε από τα γέλια στις δύο ώρες της εξαιρετικής από κάθε άποψη παράστασης, που χάρισε στο κοινό του Πύργου στιγμές ανεπανάληπτες και κέρδισε δικαίως το πιο θερμό χειροκρότημα των θεατών!  

Μπορεί  το έργο να μας μεταφέρει  μέσα από γλυκόπικρες εικόνες στα δύσκολα και σκοτεινά  χρόνια της γερμανικής κατοχής, όπου η συγκίνηση, η ανθρωπιά και το μεγαλείο απλών και ταπεινών ανθρώπων ανθίζει μέσα από απίστευτες και απρόσμενες καταστάσεις, ωστόσο το γέλιο πραγματικά λυτρώνει. Και ήταν εκείνο που  τελικά κυριάρχησε σε αυτή τη θαυμάσια παράσταση, μια κοινωνική σάτιρα εποχής που κατάφερε να ισορροπήσει με πολύ έξυπνο τρόπο μεταξύ τραγικού και κωμικού και τελικά να γείρει  η πλάστιγγα υπέρ της κωμωδίας!

Και από όλο το στήσιμο δεν έλειψε η  αισθητική και η φροντίδα για την παραμικρή λεπτομέρεια. Από την είσοδο των θεατών στον προαύλειο χώρο του θεάτρου Απόλλων, όπου η αναμονή για τα εισιτήρια συνοδευόταν από τραγούδια εποχής με τον Φώτη Παπαθεοδώρου στο πιάνο, βάζοντας τον κόσμο στο κλίμα της παράστασης ως την ώρα που άνοιξε η αυλαία και  ξεκίνησε η… κούρσα του γέλιου από τις πρώτες κιόλας ατάκες.   

Τα σκηνικά,  η μουσική  και οι ενδυματολογικές επιλογές αποτύπωσαν τις συνθήκες διαβίωσης σε μία μαύρη εποχή και εναρμονίζονταν με τον ρεαλισμό και την φυσικότητα στις ερμηνείες των ηθοποιών,  που τι να πει κανείς γι’ αυτές. 

Η παράσταση δεν είχε έναν πρωταγωνιστή, είχε εφτά και όπως ήταν και ο τίτλος του αμερικάνικου γουέστερν του Τζόρτζ Στάρτζες «Και οι  επτά ήταν υπέροχοι»! Τα  δύο άτεκνα  ζευγάρια που τελικώς ο… πελαργός τους χτύπησε την πόρτα κάνοντας το όνειρό τους πραγματικότητα με… ανορθόδοξο τρόπο, μέσα από κωμικές καταστάσεις  που έκαναν το κοινό να λυθεί στα γέλια, η  Χριστίνα -Άσπα Αργυροπούλου- και ο Μίμης -Θοδωρής Δημόγλου-, η Λέλα -Φρόσω Τσαγρή- και ο Βαγγέλης -Ανδρέας Βαχλιώτης- εξαιρετικοί όλοι με ερμηνείες υψηλών προδιαγραφών, ήταν ο κορμός της παράστασης!

Η Βικτωρία -Μαρία Κορίζη- άπαιχτη, ξεκαρδιστήκαμε με τις ατάκες της και ειδικά όταν μάλωνε τα εφτά της παιδιά με τις στριγκλιές της  έπεφτες ξερός από τα γέλια. Ο Ιακώβ -Ανδρέας Βαχλιώτης-  ο.. από μηχανής Εβραίος που καθόρισε με το ρόλο του την εξέλιξη του έργου, εκπληκτικός  και το… κλου της παράστασης, ο πατριώτης -Ανδρέας Βούλτσος- δέκα λεπτά πριν το φινάλε, με μια σαρωτική ερμηνεία,  πρόσφερε σπαρταριστό γέλιο στους θεατές, ειδικά τη στιγμή της αποκάλυψης της… ειδοποιού διαφοράς του Εβραίου!! Γιατί όντως, μόνο το γέλιο λυτρώνει και ξορκίζει κι ας έμειναν κάποιοι από τους ήρωες του έργου με την απορία ποιοι ήταν τελικά οι πατεράδες των δύο μωρών! Η απάντηση ήταν μία! Τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός! Τελεία!!!

Μετά τον Πύργο η παράσταση  θα συνεχίσει το καλοκαίρι το ταξίδι της κι αλλού…  Κι όσοι δεν προλάβατε, όπου την πετύχετε να πάτε να την δείτε! Αξίζει τον κόπο!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot