FOLLOW US: facebook twitter

«Τα γράμματα» με την μοναδική φωνή της Δήμητρας Τσατσού

Ημερομηνία: 24-02-2024 | Συντάκτης:

Το πρώτο της τραγούδι κυκλοφόρησε η Ηλειακή μπάντα  «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο»

Όσα σου γράφω μην πετάς

 Σ’ ένα κουτί να τα κρατάς

Κι όταν μια μέρα μακριά μου θα ‘σαι

Την αγάπη μου και μένα να θυμάσαι…

 «Τα παιδιά κάτω στον κάμπο» είναι ένα καινούργιο μουσικό σχήμα, μια μπάντα  από την Ηλεία, που ξεκίνησε με πρωτοβουλία των μουσικών  Αλέξανδρου Παρίση (ούτι) και Σπύρου Μπονέλλη  (κιθάρα), οι οποίοι σύντομα πλαισιώθηκαν από τους Κωνσταντίνο Τσούκαλη (βιολί), Άκη Μαυρίδη (πνευστά), Θανάση Καραμπέτσο (κρουστά) και την  Δήμητρα Τσατσού στο τραγούδι.

Στα τέλη του Δεκέμβρη κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι με τίτλο «Τα γράμματα» σε μουσική του Αλέξανδρου Παρίση και στίχους της Αναστασίας Καραβοκυρού με την μοναδική γεμάτη συναίσθημα  φωνή της Δήμητρας Τσατσού που διαθέτει ένα σπάνιο κρυστάλλινο παραδοσιακό χρώμα.. Ένα ωραίο κομμάτι το οποίο μιλάει για τον χωρισμό και την παντοτινή αγάπη συνδυάζοντας τους ήχους των παραδοσιακών οργάνων με το ρυθμό του μπολερό.

Το τραγούδι ανέβηκε στο youtube στα τέλη του Δεκέμβρη 2023 και έχει μέχρι σήμερα αρκετές χιλιάδες προβολές  Ηχογράφηση, μίξη, mastering, βιντεοσκόπηση: Αλέξανδρος Κακαρούμπας Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Κράμα.

Όσο για την Δήμητρα Τσατσού, να πούμε ότι έχει ήδη μια σημαντική μουσική διαδρομή, καθώς με την θεσπέσια φωνή της, έχει συμμετάσχει  τα τελευταία χρόνια και με άλλα μουσικά σχήματα  και μικρές μπάντες σε μουσικές βραδιές και εκδηλώσεις στον Κάμπο και την Αμαλιάδα που συζητήθηκαν,  καθηλώνοντας  κάθε φορά με την ερμηνεία της στο έντεχνο τραγούδι και ακόμα περισσότερο σε παραδοσιακά, μικρασιάτικα και σμυρνέικα τραγούδια.  Χαρακτηριστικές ήταν οι παραστάσεις  όπου τραγούδησε “Τι σε μέλει εσένα απο που είμαι εγω” που διοργάνωσε ο πολιτιστικός σύλλογος “Το γαϊτανάκι” στο Ανοιχτό Θέατρο Καβασίλων το 2016, το περσινό αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή από τους Παράξενους ταξιδιώτες, στην μουσικοχορευτική παράδοση via egnantia από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΕΛΙΣΣΑ αλλά και στις παραστάσεις ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ και «Αγρύπνια – ύπνος- όνειρα» ( τραγούδια και σιωπές για την Μ. Εβδομάδα με ναουρίσματα και μοιρολόγια)  κ.α.  «Τα γράμματα» δεν είναι το πρώτο τραγούδι που ηχογραφεί η Δήμητρα Τσατσού καθώς έχει συνεργαστεί με τον συνθέτη Μίλτο Λογιάδη ερμηνεύοντας δύο τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκη. Και βεβαίως  αυτό το πολυτάλαντο κορίτσι έχει πολλά ακόμα να δώσει…

Ελένη Παπαδοπούλου


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος