FOLLOW US: facebook twitter

Τα εβδομαδιαία Ανάλεκτα του Μάκη Μπαλαούρα

Ημερομηνία: 20-01-2023 | Συντάκτης:

Τυφλός ο Κοπέρνικος για τους ελαιοπαραγωγούς

Ο Κοπέρνικος, Πολωνός, αναγεννησιακός μαθηματικός-αστρονόμος, ο οποίος διατύπωσε τον 16ο , πριν τον Γαλιλαίο, ότι η Γη και τα άλλα σώματα του Ηλιακού Συστήματος περιστρέφονται γύρω από τον Ήλιο, σε αντίθεση με τις τότε επίσημες θεωρίες, που πίστευαν ότι η Γη είναι ακίνητη και κέντρο του κόσμου.

Το ευρωπαϊκό σύστημα «Κοπέρνικος» επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν συμπληρωματικό των εκτιμητών του ΕΛΓΑ. Σε περίπτωση διαφορών μεταξύ τους, υπερίσχυε το πόρισμα των εκτιμητών.

Ο Κοπέρνικος, που έκτισε πύργο με ταράτσα ανοιχτή στα τηλεσκόπια του, επί ΝΔ μπήκε στέγαστρο! Οι  προφεσόροι του ΕΛΓΑ τον έκαναν « τυφλὸ τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ»!

   Οι ελαιοπαραγωγοί της Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021, δεν έχουν λάβει ούτε καν προκαταβολή και προφανώς ούτε και για τα χαμένα εισοδήματα του 2021 και 2022 (και των επόμενων 4-5 χρόνων), ενώ οι εκτιμητές του ΕΛΓΑ είχαν καταγράψει λεπτομερώς τις καταστροφές.

Νο 1  κοροϊδία που τους έστελναν μηνύματα για τα ποσά που …θα ελάμβαναν!!!

Τώρα ο ΕΛΓΑ τους δουλεύει από πάνω. Για να μη πληρώσει τους παραπέμπει στα ΠΣΕΑ (από ευρωπαϊκά κονδύλια), όπου στη καλύτερη περίπτωση θα αποζημιωθούν μετά 3-4 χρόνια!!!

 Νο 2 κοροϊδία που είναι μεγαλύτερη. Από τον ίδιο τον Μητσοτάκη, ο οποίος είχε εξαγγείλει ότι «η αποζημίωση ανά δένδρο θα είναι η μεγαλύτερη που έχει δοθεί ποτέ»!!! 

 Η εξήγηση είναι ευκρινής: Η ΝΔ θέλει την ύπαρξη αγροτών και κτηνοτρόφων (που τους κόπηκε η εξισωτική αποζημίωση), αλλά όχι ως αυτεξούσιους παραγωγούς σε ισχυρό και αναγεννημένο πρωτογενή τομέα, αλλά ως έμπειρους εργάτες στις πολυεθνικές, όπως έγινε και σε κράτη της Λατινικής Αμερικής…   

Πόθεν Έσχες με αφορμή τον στρατηγό Φλώρο

 Σύμφωνα με το Documento (που δε διαψεύστηκε, όπως και όλες οι άλλες δημοσιεύσεις του για τις υποκλοπές), το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ (ΚΥΠ) η οποία παρακολουθούσε τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγό Φλώρο, έγραψε ότι αγόρασε το 2021 σπίτι που η ΕΥΠ προσδιορίζει με την εμπορική αξία, σε 1,2 εκατ. ευρώ. Με το ίδιο πληροφοριακό δελτίο φαίνεται πως δόθηκαν 600.000 κάτω από το τραπέζι. Ήταν δηλαδή «μαύρα», όπως γράφει και η ΕΥΠ.

Δε θα μπω τώρα στη συζήτηση για το ξεπεσμό ενός πρωθυπουργού που παρακολουθούσε τους πάντες, από τον θυρωρό του, εμπορικούς συνεταίρους της γυναίκας του, δημοσιογράφους, υπουργούς και αντιπάλους του.

Δε θα μπω ούτε στη συζήτηση για τον ξεπεσμό ενός αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων, που του έβγαλαν τα άπλυτα στη φορά και βγαίνει χαμογελαστός μαζί με τον άνθρωπο που τον παρακολουθούσε, αλλά του ανανέωσε τη θητεία του (μεταξύ κατεργαρέων..), ούτε ότι πούλαγε πατριωτιλίκι, ως τουρκοφάγος και μακεδονομάχος…

  Ο στρατηγός Φλώρος αντί να ξιφουλκήσει ο ίδιος στη κοινωνική κατακραυγή χρησιμοποίησε το ΓΕΕΘΑ για να απαντήσει Εκεί αποδέχεται ως δεδομένη (και προφανώς συμβατή!) την παρακολούθησή του, αναφερόμενος στη δήλωση του Πόθεν Έσχες του. Σιγά τα λάχανα. Δε μπορεί να κρύψει αγορές, δάνεια και καταθέσεις όλης της οικογένειας του. Το ερώτημα είναι, και δεν αφορά μόνο τον Φλώρο, είναι όχι αν αυτά που δηλώνονται είναι αληθινά, αλλά πως το αποκτήθηκαν. Δηλαδή από τη μία από τις δύο συνιστώσες του «Πόθεν Έσχες», απουσιάζει από οποιοδήποτε έλεγχο, το «πόθεν», που τα βρήκες και πως τα απέκτησες. Ας μη κοκορεύεται ούτε ο Φλώρος ούτε κανείς άλλος όταν επικαλείται τη δήλωση του «Πόθεν Έσχες» του. Τελεία και παύλα!

Κάτοικοι, γονείς και μαθητές σταμάτησαν εγκατάσταση κεραίας

 Συνασπίστηκαν και κατάφεραν να σταματήσουν τις εργασίες της τοποθέτηση κεραίας στην Κατακόλου. Μπράβο, καιρό είχαμε να δούμε κοινωνική δράση στην Ηλεία. Μακάρι, να γενικευτεί και σε άλλα κεντρικά θέματα, Πανεπιστήμια, δρόμος, νερό κτλ, για τα οποία απουσιάζουμε εκκωφαντικά …   


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος