FOLLOW US: facebook twitter

Τα επιδόματα που θα δίνονται με προπληρωμένη κάρτα

Ημερομηνία: 21-08-2024 | Συντάκτης:

Μέσω προπληρωμένης κάρτας θα καταβάλλονται τα επιδόματα ανεργίας, το επίδομα τέκνων, γέννησης, οικονομικής ενίσχυσης αναδοχής και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα. Η υποχρεωτική καταβολή μέσω της προπληρωμένης κάρτας θα ξεκινήσει πιθανότατα από το τελευταίο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να πάρουν σε μετρητά έως το 50% του επιδόματος, ενώ το άλλο μισό θα πρέπει να δαπανάται μέσω ηλεκτρονικών πληρωμών, δηλαδή μέσω της προπληρωμένης κάρτας αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ. Όσοι, δε, επιλέγουν να δαπανούν μεγαλύτερο ποσό (άνω του 50%) μέσω κάρτας θα τυγχάνουν κινήτρων.

Ακόμα, οι δικαιούχοι της προπληρωμένης κάρτας θα συμμετέχουν σε κληρώσεις, λοταρίες και προγράμματα επιβράβευσης που θα διεξάγουν τόσο οι τράπεζες όσο και οι αρμόδιοι φορείς.

Για τη λειτουργία του νέου συστήματος, θα αναπτυχθεί πληροφοριακό σύστημα που θα επιτρέπει τη διαλειτουργικότητα των μητρώων ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ και τραπεζών.

Το σύνολο (100%) του ποσού του κάθε επιδόματος θα πιστώνεται στην προπληρωμένη κάρτα του δικαιούχου, με δυνατότητα ανάληψης από ΑΤΜ έως και του 50% του ποσού. Η κάρτα θα εκδίδεται από τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα και στις οποίες οι δικαιούχοι διατηρούν ενεργό λογαριασμό πληρωμών.

Πηγή: http://www.tovima.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot