FOLLOW US: facebook twitter

Τα δεδομένα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια των ελληνικών ομάδων

Ημερομηνία: 09-05-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Η Ελλάδα για την επόμενη σεζόν έχει εξασφαλισμένα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Ο πρωταθλητής πηγαίνει στα προκριματικά του Champions League, ο Κυπελλούχος στα προκριματικά του Europa League και ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στο Conference League. Αν όμως ο Παναθηναϊκός τερματίσει τουλάχιστον τρίτος στο πρωτάθλημα και κατακτήσει το Κύπελλο, τότε εισιτήριο για το Conference League θα πάρει και ο τέταρτος του πρωταθλήματος, με τον Άρη (ο έτερος φιναλίστ του τελικού Κυπέλλου) να μένει εκτός Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός εκτός από το πρωτάθλημα, έχει μπροστά του και τον δρόμο του Conference League για να εξασφαλίσει μια θέση στην Ευρώπη. Σε περίπτωση που κατακτήσει το Conference League θα έχει μια εξασφαλισμένη θέση στο League Stage (μιας και πλέον μιλάμε για πρωτάθλημα και όχι για ομίλους) του Europa League.

Αν οι ερυθρόλευκοι κάνουν… νταμπλ (κατακτήσουν πρωτάθλημα και Conference League) τότε θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τους εξής δρόμους: ο πρώτος είναι να εγκαταλείψουν την απευθείας θέση στο League Stage του Europa League και να συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League. Ο δεύτερος είναι να μη συμμετάσχουν στα προκριματικά του Champions League και να επιλέξουν τον δρόμο του Europa League. Σε αυτό το σενάριο η Ελλάδα δεν έχει εκπροσώπηση στο Champions League, καθώς δεν θα “μεταβιβαστεί” σε άλλη ελληνική ομάδα το εισιτήριο που θα έχει ο Ολυμπιακός ως πρωταθλητής. Σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός κατακτήσει μόνο το Conference League, τότε αυτομάτως παίρνει μια θέση στο Europa League.

Αν τέλος ο Ολυμπιακός μείνει εκτός θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη, τερματίσει δηλαδή τέταρτος στο πρωτάθλημα και ο Άρης πάρει το Κύπελλο Ελλάδας, αν κατακτήσει το Conference League, εξασφαλίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (Europa League).

Πηγή: sports24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot