FOLLOW US: facebook twitter

Τα Χριστούγεννα της ακρίβειας

Ημερομηνία: 15-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Οικονομία

Σε αναζήτηση προσφορών είναι οι καταναλωτές για να “φρενάρουν” το κόστος του Χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, αναμένοντας παράλληλα και τις πληρωμές των επιδομάτων και ενισχύσεων που έχουν προγραμματιστεί για τις μέρες αυτές.

Πάντως, παρά τις “ενέσεις” στα νοικοκυριά, η κατάσταση στα “ράφια” οδηγεί σε απόγνωση τους πολίτες.  Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές σε ποσοστό 84% εκφράζουν, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας παροχής πιστώσεων Klarna, την ανησυχία τους για την κατάσταση,  με τους εννέα στους δέκα να δηλώνουν ότι θα προτιμήσουν οικονομικές επιλογές για να καλύψει τις ανάγκες τους την εορταστική περίοδο.

Άλλωστε, τα στοιχεία του πληθωρισμού για τον Νοέμβριο δείχνουν πως: Αρνί και κατσίκι πωλούνται σήμερα 4% ακριβότερα από το περασμένο Πάσχα και 7,5% ακριβότερα από τα Χριστούγεννα του 2022. το μοσχάρι είναι 5,5% ακριβότερο από πέρυσι τα Χριστούγεννα, ενώ η τιμή στο χοιρινό είναι ανεβασμένη κατά 12% σε σχέση με τον Δεκέμβρη του 2022.

Οι μετρήσεις του ΙΝΚΑ

Σύμφωνα, πάντως, με το Ινστιτούτο Καταναλωτών, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, 4 ατόμων ή οικογένειας, θα κοστίσει φέτος 20% ακριβότερα σε σχέση με πέρυσι, καθώς η έρευνα τιμών βγάζει τελικό λογαριασμό 147,15 ευρώ, ενώ πέρσι το κόστος ήταν 119,25 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζεται η τιμή για το ελαιόλαδο και το ηλεκτρικό ρεύμα. “Εφέτος το τραπέζι των Χριστουγέννων θα είναι ακριβότερο λόγω της ακρίβειας που υπάρχει”, αναφέρει το ΙΝΚΑ.

Πηγή: news247.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot