FOLLOW US: facebook twitter

Tα δώρα του Α. Σιμιτζή στην Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας…

Ημερομηνία: 02-08-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Δώρισε στην Παπαχριστοπούλειο μια μνημειώδη σπάνια έκδοση για το ΘΕΑΤΡΟ και μια συλλογή προγραμμάτων θεατρικών παραστάσεων

Από τους πιο σημαντικούς στυλοβάτες της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, ο μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, σεναριογράφος και θεατρικός συγγραφέας Αντώνης Σιμιτζής, χρόνια τώρα προσφέρει μαζί με την παρουσία του ένα τεράστιο όγκο τίτλων.

Η δωρεά του σε βιβλία καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα, από Λογοτεχνία (Πεζογραφία και ποίηση) ελληνική και ξένη, Ιστορία, Επιστήμες, Τέχνες, Περιοδικά, και φυσικά Θέατρο! Πριν από λίγες μέρες ο Αντώνης Σιμιτζής δώρισε στη συλλογή της Παπαχριστοπούλειου , ένα εξαιρετικό έργο! Πρόκειται για τη μνημειώδη έκδοση, ΘΕΑΤΡΟ, ένα ετήσιο αλμανάκ για το Θέατρο, έκδοση που άφησε εποχή, εξαιρετικά δυσεύρετη σήμερα- μπορεί να τη βρει κανείς μόνο σε ειδικές βιβλιοθήκες και ιδιωτικές συλλογές-. Πρόκειται για έναν ογκώδη ετήσιο τόμο, όπου καταγράφονταν όλη η καλλιτεχνική κίνηση μιας χρονιάς με τη συγκέντρωση τεράστιου υλικού, μια προσφορά με ιδιαίτερο «βάρος», που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ακόμα ως πολύτιμη πηγή πληροφοριών. Το ΘΕΑΤΡΟ κυκλοφόρησε από το 1957 ώς το 1967, με διευθυντή τον θεατρικό επιχειρηματία Θεόδωρο Κρίτα και βασικό συντάκτη τον Μάριο Πλωρίτη.
Η δωρεά του Αντώνη Σιμιτζή περιλαμβάνει και μια εξαιρετική συλλογή από προγράμματα θεατρικών παραστάσεων που ανέβηκαν σε Σκηνές της Αθήνας αλλά και σε Φεστιβάλ, και καλύπτουν μια μεγάλη χρονική περίοδο.

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του Σωματείου της Παπαχριστοπούλειου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας κ. Ελένη Σκάβδη «Το αρχείο θα ταξινομηθεί και θα αναρτηθεί ηλεκτρονικά για να έχουν πρόσβαση οι φίλοι της Βιβλιοθήκης αλλά και οι ενδιαφερόμενοι για την τέχνη του Θεάτρου. Γίνεται προσπάθεια να καταλογραφηθεί λεπτομερώς ολόκληρη η δωρεά του Αντώνη Σιμιτζή και να δημοσιοποιηθεί αξιοποιούμενη έτσι από κάθε ενδιαφερόμενο.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος