FOLLOW US: facebook twitter

Tα θέματα των δικυκλιστών ταχυμεταφορέων και διανομέων στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής

Ημερομηνία: 31-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Παρέμβαση της βουλευτού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη κατά τη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνωνστις30-03-2017.

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας του εργαστηρίου Εργονομίας του ΕΜΠ με θέμα την ασφάλεια εργαζομένων δικυκλιστών στις ταχυμεταφορές (“courier”) και διανομές (“delivery”). Η έρευνα είχε προηγουμένως κοινοποιηθεί στη βουλευτή από τον κ. Ναθαναήλ Δημήτρη, Επικ. Καθηγητή της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ με αφορμή παλαιότερο σχετικό άρθρο της. Κρίνοντας ως πολύ σημαντικά τα αποτελέσματα της έρευνας η βουλευτής ζήτησε να παρουσιαστούν σε συνεδρίαση τηςΕιδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, όπως και έγινε. Οι βουλευτές της Επιτροπής  είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα ευρήματα της έρευνας του Πολυτεχνείου, τα οποία αποτυπώνουν την τραγική κατάσταση στον τομέα της εργασίας στις ταχυμεταφορές και “ντελιβερι”.

Στην παρέμβασή της η βουλευτής τόνισε πως το ζήτημα πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά,  άμεσα από την Πολιτεία και στο πλαίσιο αυτό πρότεινε στον Πρόεδρο και στα μέλη της Επιτροπής, την διενέργεια κοινής συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας και της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ούτως ώστε να διευρυνθεί το πεδίο της συζήτησης και να έχουν την ευκαιρία να καταθέσουν τα στοιχεία και απόψεις τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων και εργοδοτών,το Υπουργείο Εργασίας και βεβαίως οιΒουλευτές και τα Κόμματα του Κοινοβουλίου.Στην πρόταση της βουλευτού ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανταποκρίθηκε θετικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot