FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στον ΕΦΚΑ για ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα εργαζομένων στους ΟΤΑ

Ημερομηνία: 17-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ενημέρωση από τον πρ. Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου, Ολυμπίας, Ζαχάρως

Σε όλα όσα συζητήθηκαν στη διάρκεια σύσκεψης στον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-Ε.Φ.Κ.Α.) για τα ζητήματα που αφορούν στα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ζητήματα των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. αναφέρεται με ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως Χρήστος Γαρύφαλλος.

Όπως επισημαίνει η σύσκεψη έγινε παρουσία του Οργανωτικού Γραμματέα της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και της Διοικητικής Επιτροπής e-Ε.Φ.Κ.Α. Δημοσίων Υπαλλήλων και στην διάρκεια της τέθηκαν όλα τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά τους αιτήματα, που έχει αναδείξει ο σύλλογος εργαζομένων και η  Ομοσπονδία ενώ συζητήθηκαν και θέματα σχετικά με την επιτάχυνση της απονομής της κύριας σύνταξης, του Επικουρικού και της Εφάπαξ Παροχής.

“Σχετικά με τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο αυτοματοποιημένο σύστημα έκδοσης συντάξεων, με τα λανθασμένα Δ.Α.Υ.Κ. (π.χ. Κρατήσεις, Παλιός-Νέος Ασφαλισμένος, Διαδοχική κ.λπ.) η απάντηση στην αγωνία χιλιάδων εργαζομένων ήταν ότι, θα εξετάζονται με ξεχωριστό τρόπο και κατάθεση στο πρωτόκολλο του e-Ε.Φ.Κ.Α. σε ξεχωριστό φάκελο οι εκκρεμότητες και τα λάθη που ίσως έχουν γίνει, για να μην προσφεύγουν σε Δικηγορικά Γραφεία οι ασφαλισμένοι και αναγκάζονται να πληρώνουν δικαστικά έξοδα (Ελεγκτικό Συνέδριο), παράβολα και δικηγορικές αμοιβές.

Ήδη, την προηγούμενη εβδομάδα ξεκίνησε στην ιστοσελίδα του e-Ε.Φ.Κ.Α. ξεχωριστό κουτάκι που μπορεί να δει ο Δημόσιος Υπάλληλος την πορεία της σύνταξης του.

Σήμερα υπάρχουν περίπου πεντακόσιες (500) εκκρεμότητες που δεν έχουν εκδοθεί συντάξεις εκ των οποίων για τις τριακόσιες πενήντα (350) έχει γίνει ήδη αλληλογραφία με τις αντίστοιχες υπηρεσίες για την έκδοση συντάξεων που εκκρεμούν είτε μέσω διαδοχικής, είτε με λάθη στον υπολογισμό.

Κατά την διάρκεια της σύσκεψης υπήρξε αναλυτική καταγραφή της διαδικασίας συνταξιοδότησης και εντοπίσθηκαν τα προβλήματα που συντελούν στην καθυστέρηση, στα λάθη αλλά και στις εκκρεμότητες.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot