FOLLOW US: facebook twitter

Σύσκεψη στην Αμαλιάδα με τον ΕΛΓΑ

Ημερομηνία: 04-10-2024 | Συντάκτης:

Επί τάπητος οι αποζημιώσεις

Οι αποζημιώσεις των καλλιεργητών βιομηχανικής τομάτας και άλλων προϊόντων από τον καλοκαιρινό καύσωνα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε προχθές ο αντιδήμαρχος Πηνείας του δήμου Ήλιδας, Κώστας Αναγνωστόπουλος, και ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας  «Εύφορη Γη», Χρήστος Βαλιανάτος, με τον επόπτη του ΕΛΓΑ, Αντώνη Παππά και γεωπόνους εκτιμητές.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναλύθηκαν όλα τα δεδομένα που αφορούν την καταγραφή της ζημιάς και τη δρομολόγηση των αποζημιώσεων, προκειμένου να μπορέσουν όλοι πληγέντες παραγωγοί να ανακουφιστούν και να επαναφέρουν τις καλλιέργειες σε παραγωγική κατάσταση. Όπως επισημάνθηκε, η υψηλή θερμοκρασία επηρέασε σημαντικά την παραγωγή, καθώς η διάρκεια του καύσωνα το φετινό καλοκαίρι ήταν πρωτοφανής, αυξάνοντας τις ανάγκες στο πότισμα.

Επίσης συζητήθηκαν οι αποζημιώσεις των πυρόπληκτων της Πηνείας, καθώς η οικονομική ζημιά στη φετινή ελαιοπαραγωγή είναι καταλυτική για μια περιοχή που έχει ως κύρια πηγή εισοδήματος τον πρωτογενή τομέα.

«Συζητήσαμε τη γρήγορη αξιολόγηση των ζημιών που υπέστησαν οι πυρόπληκτοι που κάηκαν από τις φωτιές μέχρι σήμερα, αλλά και κάποια προβλήματα που παρουσιάζονται μεταξύ φυτικού και πάγιων αγροτικών προϊόντων και εγκαταστάσεων, καθώς και τη διευθέτηση των αιτήσεων για πάγια προϊόντα στην πολιτική προστασία της περιφερειακής ενότητας Ηλείας», τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot