FOLLOW US: facebook twitter

ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Ημερομηνία: 05-06-2023 | Συντάκτης:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΑΝΑΧΩΜΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Οι εκλογές της 21ης Μάϊου αποτελέσαν ένα μεγάλο πλήγμα στην καρδιά της δημοκρατικής παράταξης. Κι αυτό γιατί προκάλεσαν μια μεγάλη ρωγμή στο κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για την αλλαγή και τον κοινωνικό μετασχηματισμό της χώρας. Η εν λόγω παραδοχή δεν τεκμηριώνεται σε μικρόψυχες και εσωστρεφείς σκέψεις. Το αντίθετο. Αποτελεί ευθεία επίγνωση και ρεαλιστική ανάγνωση μιας εκλογικής ήττας που οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε αλλά και να διαχειριστούμε με γενναιότητα, καθαρό βλέμμα, χωρίς αυταπάτες και αλληλοσπαραγμούς. Ταυτόχρονα όμως στο βάθος της παραδοχής αυτής οφείλουμε να δούμε την επόμενη μέρα αφού ο τόπος κινδυνεύει να βρεθεί στο έλεος της πολιτικής ηγεμονίας ενός καθεστώτος που εκπορεύεται από τα παραδοσιακά κατάλοιπα της οικογενειοκρατίας αλλά και τους ψευδώνυμους νεωτερισμούς ενός κυνικού και ανάλγητου «επιδοματικού νεοφιλευθερισμού». Πρόκειται για δομικά χαρακτηριστικά ενός παρακμιακού μίγματος πολιτικών και πρακτικών που αν δεν αναχαιτιστεί άμεσα θα δρομολογήσει εξαιρετικά δυσμενείς εξελίξεις βυθίζοντας  ακόμα περισσότερο τον τόπο στην υπανάπτυξη, την ευνοιοκρατία και τον νεποτισμό του καθεστώτος Μητσοτάκη.

Όπως η πολιτική κατάσταση έχει διαμορφωθεί η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να αναχαιτίσει την ηγεμονία της Νέας Δημοκρατίας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ. Κι αυτό γιατί καμία άλλη πολιτική δύναμη δεν έχει το σθένος, τη δυναμική αλλά και το προγραμματικό υπόβαθρο να απαντήσει με ρεαλισμό και ευθύτητα στις μεγάλες προκλήσεις αλλά και τα προβλήματα του τόπου. Το ΚΚΕ δυστυχώς συνεχίζει να επιλέγει το μοναχικό δρόμο της άρνησης σε οποιαδήποτε πρόταση συνεργασίας για τη διαχείριση των προβλημάτων του τόπου. Το ΜΕΡΑ -25 επιμένει στον ναρκισσισμό μιας αρχηγοκεντρικής εμμονής που εστιάζει σε «μεμονωμένα δέντρα» και όχι στο «μεγάλο δάσος» της πολιτικής αλλαγής και της ανακατεύθυνσης της χώρας προς την έξοδο από το καθεστώς Μητσοτάκη.

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αντί να δει τη δυναμική του μέσα στο μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα συνδιαμόρφωσης μιας ισχυρής δημοκρατικής διακυβέρνησης, εγκλωβίζεται όλο και περισσότερο στην αλαζονεία ενός «μικρομεγαλισμού» που θα δρομολογήσει αρνητικές εξελίξεις τόσο στο ίδιο όσο και στο επείγον διακύβευμα συγκρότησης ενός ισχυρού δημοκρατικού αναχώματος.

Αν αναλογιστούμε τα υπόλοιπα ακροδεξιά ή άλλα πολιτικά υπόλοιπα που διεκδικούν την είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων, αντιλαμβανόμαστε πως ανοίγει ο δρόμος για μια κοινοβουλευτική «Βαβέλ» που θα διαμορφώσει αρνητικούς συσχετισμούς στην προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης της χώρας.

Χωρίς αυταπάτες η μάχη είναι μπροστά μας. Στις 25 Ιουνίου δυναμώνουμε εκλογικά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ και ανακόπτουμε με σθένος την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Διαμορφώνουμε τους όρους αποδυνάμωσης της πολιτικής αλαζονείας και ανοίγουμε νέους δρόμους για το δημοκρατικό αύριο της χώρας. Από τη μάχη αυτή δεν λείπει κανείς και το κυριότερο: δεν αποποιούμαστε τον ιστορικό μας ρόλο στη διακυβέρνηση του τόπου. 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot