FOLLOW US: facebook twitter

Σύντομα νερό από τον Αλφειό στους αγρότες

Ημερομηνία: 13-05-2022 | Συντάκτης:

-Αποκαθίστανται σταδιακά οι ζημιές στα κανάλια του Κάμπου της Παπαδούς

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Νερό θα πάρουν σύντομα οι παραγωγοί της παραποτάμιας ζώνης του Αλφειού, καθώς ολοκληρώνονται εντός των επόμενων ημερών από την τεχνική υπηρεσία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών στα αρδευτικά κανάλια στον κάμπο της Παπαδούς.

Οι καταστροφές είχαν προκληθεί εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων τον περασμένο χειμώνα, με πιο σημαντικές τις προσχώσεις στο εσωτερικό της λεκάνης των καναλιών, ενώ σε ορισμένα σημεία η καταστροφή ήταν ολοσχερής από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο Αλφειός ποταμός.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, Παναγιώτης Γριβάκης, η τεχνική υπηρεσία εδώ και ένα δεκαήμερο υλοποιεί τον καθαρισμό της λεκάνης και αποκαθιστά την ορθή λειτουργία στα κανάλια, έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να διοχετευτεί το νερό του Αλφειού στην κεντρική διώρυγα και στη συνέχεια στα δευτερεύοντα παράλληλα κανάλια.

«Ήδη έχει δοθεί νερό στο ανατολικό μέρος του κάμπου στο ύψος της Δαφνούλας και θα ακολουθήσει ο Κάμπος της Τρυπητής. Η διοχέτευση θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Μαΐου περίπου στον υπόλοιπο κάμπο που αφορά τις τοπικές Κοινότητες Διασέλλων και Πλουτοχωρίου. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τα μέσα που διαθέτουμε, προκειμένου να βοηθήσουμε τον αγροτικό κόσμο του δήμου να ποτίσει και να καλλιεργήσει», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot