FOLLOW US: facebook twitter

Συνταξιούχοι, γιατροί, νοσηλευτές μαζί στο δρόμο

Ημερομηνία: 09-06-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

nosokomeio-kinitopoiisi

Κινητοποίηση χθες στο νοσοκομείο Πύργου

Κοινό μέτωπο απέναντι στην απόπειρα διάλυσης της δημόσιας υγείας δημιούργησαν χθες οι συνταξιούχοι του Πύργου με το προσωπικό του νοσοκομείου της πόλης. Παράλληλα με την 24ωρη απεργία που προκήρυξη η ΟΕΝΓΕ και η ΠΟΕΔΗΝ και τα μέλη των συλλόγων συνταξιούχων ΙΚΑ και περιχώρων και άλλων επαγγελματικών κλάδων συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του νοσοκομείου «Ανδρέας Παπανδρέου» για να διαμαρτυρηθούν για την κατάσταση που επικρατεί στην Υγεία.

Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο γραμματέας Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Πύργου, Γεράσιμος Ρούμπης, μίλησε για τις μνημονιακές πολιτικές που στόχο έχουν να φτηνύνουν την Υγεία σε ότι αφορά το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών μεταξύ αυτού και του εργασιακού κόστους. Οι ελλείψεις στο νοσοκομείο Πύργου, ήδη από το 2011 ήταν στο 30% για το ιατρικό προσωπικό και στο 50% για το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. «Κάθε μέρα συνεργαζόμαστε,  κάθε μέρα βλέπουμε τις προσπάθειες μπαλωμάτων της διοίκησης και την επίκληση όλο τον καιρό να βάλουμε πλάτη. Πλάτη έχουμε βάλει αρκετή. Κάτω από την πλάτη είναι η οσφύς. Και η οσφύς πονάει πλέον. Και θα πρέπει όλοι πλέον να πάρουμε τις αποφάσεις μας και να δραστηριοποιηθούμε. Στις απεργίες καλό είναι να συμμετέχουν περισσότεροι. Το πόσοι συμμετέχουν καταγράφεται και πηγαίνει στην Κυβέρνηση στους διαχειριστές τους συστήματος, στον Τόμσεν και στην Ευρωπαϊκή λυκοσυμμαχία. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρει και ο λαός και οι εργαζόμενοι τις αποφάσεις του. Να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να μπορέσουν να προχωρήσουν αυτή τη χώρα. Και όπως λένε και οι συνταξιούχοι για τα παιδιά μας τα εγγόνια μας τη χώρα μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ρούμπης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συλλόγου συνταξιούχων ΙΚΑ, Πύργου και Περιχώρων, Παναγιώτης Γιάνναρος, δήλωσε τη συμπαράσταση του κλάδου στον αγώνα των εργαζομένων στο νοσοκομείο Πύργου και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αφού τσάκισε μισθούς και συντάξεις, αφού αύξησε τη φοροληστεία τώρα διαλύει τη δημόσια και δωρεάν υγεία. Προχωρά σε κλείσιμο των νοσοκομείων σε απολύσεις προσωπικού με ότι αυτό συνεπάγεται. Η κυβέρνηση συνεχίζοντας αυτή την καταστροφική πολιτική, ενώ είχε υποσχεθεί ότι θα προσλάβει 5000 γιατρούς και 20000 νοσηλευτικό προσωπικό, προεκλογικά, αντί αυτού προχωρά στην διάλυση της δημόσιας υγείας Εμείς ως συνταξιούχοι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος συλλόγου συνταξιούχων ελευθέρων επαγγελματιών Πύργου, Πέτρος Καπαρέλης, σε δηλώσεις του είπε πως «το δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας είναι παλλαϊκό αίτημα όχι μόνο των συνταξιούχων αλλά όλου του λαού. Υπάρχουν τεράστιες ανάγκες στα νοσοκομεία στην χώρας μας. Γνωρίζουμε τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που υπάρχει στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Μην νομίζει ο λαός ότι και οι γιατροί και οι νοσηλευτές αμείβονται με παχυλούς μισθούς. Στο νοσοκομείο Πύργου δεν υπάρχουν καν αναλώσιμα υλικά όπως σύριγγες, γάζες και οροί και τρέχει ο κόσμος και πληρώνει. Το ίδιο το κράτος αντί για δημόσια δωρεάν υγεία σπρώχνει τον κόσμο στα ιδιωτικά ιατρεία και πληρώνουν από την τσέπη τους οι ασφαλισμένοι χρηματικά ποσά. Εμείς κάνουμε αγώνα με όλα τα λαϊκά στρώματα» σχολίασε.

Τέλος ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηλείας Άγγελος Μπούζης ανέφερε πως «θέλουμε να βάλουμε φρένο στην μεγάλη κατηφόρα της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θέλουν να διαλύσουν τον κοινωνικό και δημόσιο χαρακτήρα της υγείας της πρόνοιας της ασφάλισης. Είμαστε παντού στους αγώνες πρωτοστατούμε και καλούμε όλο το συνδικαλιστικό κίνημα του νομού μας να υπερβούν την αδράνεια των σωματείων τους και να συμμετέχουν στην κοινή πάλη και να ανασυντάξουν τα σωματεία τους και να παλέψουν για εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς θέλουμε να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και νοσηλεία χωρίς αυτό το κακό που έχει συμβεί όλα τα προηγούμενα χρόνια όποιος χρειαστεί να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο και δεν έχει να πληρώσει να στέλνουν το λογαριασμό στην εφορεία. Τόσα χαράτσια πληρώνουμε τόσους φόρους θα πρέπει να πληρώνουμε και για την υγεία την οποία δικαιούμαστε καθώς πληρώνουμε τόσα χρόνια και δεν μπορούμε να έχουμε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» είπε μεταξύ άλλων.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος