FOLLOW US: facebook twitter

Συνοδός ασθενούς επιτέθηκε σε γιατρό και νοσηλεύτρια!

Ημερομηνία: 30-10-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

-Περιστατικό χειροδικίας στη Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου

-Δεδομένη η νομική οδός, δήλωσε στην «Πρωινή»
ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Σπ. Πολίτης

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί της Παρασκευής στη στη Μαιευτική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, εξαιτίας σοβαρού περιστατικού βίας σε βάρος ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, μια γυναίκα 40-45 ετών περίπου, συνοδός ασθενούς, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής, στη συνέχεια χειροδίκησε εναντίον τους και τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση, ενδεχομένως για να αποφύγει την αυτόφωρη σύλληψη.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει γνωστός ο λόγος της βίαιης ενέργειας, ωστόσο σύμφωνα με όσα ανέφεραν στην «Πρωινή» πηγές του νοσοκομείου, ήταν επιθετική από τις πρώτες πρωινές ώρες και αντιδρούσε στις συστάσεις των γιατρών για τήρηση των κανόνων εισόδου-εξόδου στην κλινική.

«Ήθελε να μπαινοβγαίνει για να δει συγγενή της, που δεν εξέφρασε το παραμικρό παράπονο για τις συνθήκες νοσηλείας της. Έφυγε προτού έρθει η αστυνομία, αλλά γνωρίζουμε ποια είναι και θα προβούμε στις ανάλογες ενέργειες», τόνισε μέλος του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού στην «Πρωινή».

Γιατροί και νοσηλευτές/τριες γνωρίζουν την ταυτότητά της και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών να κινηθούν νομικά εναντίον, κάτι που θα κάνει και η διοίκηση του Νοσοκομείου.

Όπως τόνισε στην «Πρωινή» ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, Σπύρος Πολίτης, η προσφυγή στη δικαιοσύνη είναι επιβαλλόμενη για να προστατευτεί η ακεραιότητα του προσωπικού.

«Θα πρέπει όλοι να αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σεβόμαστε την προσπάθεια που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Πύργου σε δύσκολες συνθήκες, για να εξυπηρετήσουν τους ασθενείς. Η νομική οδός είναι επιβεβλημένη από την πλευρά  μας, διότι το προσωπικό εργάζεται 25 και 30 ώρες, δεν θα πρέπει να έχουν και το άγχος μη δεχθούν βίαιη επίθεση. Όποιος έχει παράπονα από τη μεταχείριση, προβλέπεται συγκεκριμένη διαδικασία για να τα υποβάλει. Είναι ανεπίτρεπτο να συμβαίνουν τέτοια περιστατικά», τόνισε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot