FOLLOW US: facebook twitter

Συνεργασία Δήμου Πύργου με το Παν/μιο Πελ/σου για την ανάπτυξη του αθλητισμού

Ημερομηνία: 06-10-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Προγραμματική σύμβαση με το  Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για την ανάπτυξη του αθλητισμού και τη διοργάνωση πανελλήνιου αγώνα στον Πύργο θα συνεργαστεί ο δήμος Πύργου το επόμενο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση, ο δήμος θα αναθέσει στο Εργαστήρι Οργάνωσης, Διοίκησης Υπηρεσιών & Ποιότητας Ζωής του τμήματος Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού (ΤΟΔΑ) την εκπόνηση προγράμματος με τίτλο «Διοίκηση Αθλητισμού & Δήμος Πύργου».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα υλοποιηθεί διημερίδα στον Πύργο με αντικείμενο τη διοίκηση του Αθλητισμού και τη διερεύνηση της δυνατότητας διεξαγωγής ενός Πανελλήνιου Πρωταθλήματος ενός αγωνίσματος στον Πύργο, πιθανότατα μέσα στο α΄εξάμηνο του 2023. Επιστημονικός υπεύθυνος ορίζεται ο Ηλείος καθηγητής Παναγιώτης Αλεξόπουλος, ο οποίος φέρει την επιστημονική ευθύνη για την ποιοτική και ποσοτική εκτέλεση  του έργου ως διευθυντής του εργαστηρίου του τμήματος.  Φορέας υλοποίησης ορίζεται το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το συνολικό κόστος της σύμβασης φτάνει στις 30.000 ευρώ.

«Μέσα από το συγκεκριμένο έργο θα παρασχεθούν ειδικές γνώσεις στην οργάνωση και στη διοίκηση ενός σύγχρονου μοντέλου διοίκησης ενός αθλητικού οργανισμού. Από έρευνα που έχει γίνει, προέκυψε ότι λιγότεροι από 5% των παραγόντων που είναι σε ομοσπονδίες έχουν σχέση με τον αθλητισμό –δηλαδή ήταν αθλητές- και λιγότερο από το 2% είχαν ειδικές γνώσεις στην οργάνωση και στη διοίκηση. Αυτό σημαίνει ότι δεν διαθέτουν στοιχεία από το σύγχρονο μοντέλο διοίκησης ενός αθλητικού οργανισμού. Κι έτσι βαδίζουν στο παραδοσιακό μοντέλο, το οποίο οδηγεί σε αδιέξοδα. Η σπουδαιότητα αυτού του εγχειρήματος έγκειται στο ότι θα βοηθηθούν όλοι όσοι ασχολούνται και μη, με κάθε μορφή αθλητισμού, να αντιληφθούν πόσο σημαντική είναι η διοίκηση στον αθλητισμό. (…) το τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού αποτελεί το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα στην Ελλάδα, που προάγει την επιστήμη της αθλητικής διοίκησης και συμβάλλει στην παραγωγή επιστημόνων ικανών να αναλάβουν την οργάνωση και διαχείριση αθλητικών εκδηλώσεων, φορέων και επιχειρήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο», αναφέρει το προοίμιο της σύμβασης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος